Ömer Üründül

Ömer Üründül

İntihar ve şans

İntihar ve şans

Derbide Fenerbahçe, uzun süre yenik götürdüğü maçta son 15 dakikadaki iki kafa golü ile çok önemli bir 3 puan kazandı.
Galatasaraylı futbolcuların bu derbiye şartlar gereği üst düzey motive olacağı beklenen bir durumdu. Bunun bilincindeki Fenerbahçe maça kontrollü ve topa rakibine göre daha fazla sahip olarak başladı. Santos'un büyük hatasıyla oluşan sürpriz pozisyonda Galatasaray skor avantajını yakaladı ve seyircisiyle birlikte morallenerek daha mücadeleci bir kimliğe büründü. Fenerbahçe iki ön liberosunun ofansif yetersizliği, Alex'in markajda sıkışması ve Galatasaray'ın iyi presi karşılığında ilk 45 dakikada hücumda neredeyse görünmedi. Sarıkırmızılılar ise aşırı stresten, çok koşmasına ve yenik durumdaki rakibinin risk almasına rağmen etkili hücum aksiyonları sergileyemedi.
Aykut Kocaman, ikinci yarıya Semih'i oyuna alarak başladı. Bu doğru bir düşünceydi ancak çıkan isim yanlıştı. İleride Alex-Niang-Semih bir aradaydı ve üstelik Niang son derce düşük bir performanstaydı. Arkalarında da Mehmet Topuz, Cristian ve Özer üçlüsü ile Fenerbahçe defansif zaaf içindeydi. Bu durumda Galatasaray mutlaka hücumda daha aktif olacaktı, öyle de oldu. Ama bulduğu pozisyonları değerlendiremedi.

HAGİ YANLIŞ HAMLE YAPTI
Fenerbahçe ise sonucu değiştirecek hiçbir aksiyonda bulunamıyordu. Bu arada sahneye Hagi'nin harakirisi çıktı. Koşan iki oyuncuyu dışarı aldı. Kazım-Arda değişikliğine söylenecek fazla bir şey yok ama zihinsel ve fiziksel olarak hazır olmayan Kewell'ı, çok koşup görevini yapan bir Stancu'ya tercih etmeye ne gerek vardı.
Bu yanlışın üstüne Kocaman'ın da, çok önce yapması gereken Niang-Stoch değişikliği, Senegalli futbolcu sakatlanmasıyla kendiliğinden gerçekleşince, her şey Fenerbahçe lehine döndü. Önce bir duran topta Semih golcülüğünü konuşturdu. Ardından da Alex gerçekten mükemmel bir kafa golü attı.
Ve de Fenerbahçe bence bu galibiyetle ve bugüne kadar gelen 10 maçlık serinin özgüveni ile artık şampiyonluk hedefine çok yaklaştı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi