Merve Kavakçı İslam

Merve Kavakçı İslam

Amerika’nın İslâm’la imtihanı

Amerika’nın İslâm’la imtihanı

ABD Kongresi’nde geçen hafta yapılan İslamofobik duruşmadan söz ediyorduk. Cumhuriyetçi Parti milletvekili Peter King tarafından başlatılan İslam’a savaş kampanyasının bir sonucuydu bu toplantı. King ülkenin bütün cami ve İslam merkezlerini terörizme yataklıktan suçluyor, Müslümanların ABD devletine karşı çalıştıklarını, olabilecek terör ataklarından devleti bilgilendirmediklerini, bildikleri şeyleri de sakladıklarını iddia ediyor, 11 Eylül’den bu yana girişilen terör eylemlerinin suçunu Amerika Müslümanlarına yıkıyordu. Ne imiş... Müslüman kişiler tarafından kırk bir defa saldırı girişiminde bulunulmuş, güvenlik güçleri durdurmuşlar durdurmasına da Müslümanlar kenara çekilmişler, hiç yardım etmemişler. Yani mesele bir şekilde İslamofobiyi legalize etmek.
King’in başkanlığında yapılan duruşma serisinin adı: “Evde yetişen İslami terörizm tehdidi.” King’e göre Al Kaide gibi organizasyonlar, yeni stratejiler benimsediler ve şimdi eskiden olmayan bir şeyi yapıyorlar, Amerika’ya saldırmak için Amerikalı teröristler yetiştiriyorlar. Ve diyor King, ABD’de yaşayan Müslümanlar buna sebebiyet veriyor, onun için de hepsinin cezalandırılması lazım. Hepsi birer potansiyel suçlu. Hiçbiri istihbarat ve güvenlik kuvvetleriyle dayanışmaya girmiyor, dolayısıyla da problemin bir parçası oluyor. King’in bu duruşmaları gündeme getirmesindeki zamanlaması da ilginç. Geçtiğimiz aylarda King’in milletvekili olduğu New York şehrinde yapılacak ülkenin en büyük İslam merkezlerinden biri ulusal gündeme oturmuştu, hatırlarsanız. Meşhur ikiz kulelerin olduğu yere çok yakın bir yerde inşa edilen camiye aşırıcı Hristiyan ve Yahudilerden tepki gelmişti. Malum, New York Yahudi popülasyonuyla özdeşleşmiş bir şehir/eyalet. İsrail lobisi çok kuvvetlidir bu şehrin. Hafızanızı biraz daha zorlarsanız hatırlayacaksınız, Hillary Clinton daha senatör adaylığını koyduğu günlerde New York’ta yaşayan Müslümanlar kendisine siyasi destek vermiş, kampanyasına bir miktar bağışta bulunmuşlardı. Memnuniyet belirten Hillary, İsrail endeksli Yahudi lobisinden gelen tepkiler üzerine parayı geri iade etmekle kalmamış, Müslümanlara da hakaretvari bir dille güle güle deyivermişti. Şimdi King, aynı eyaletin bir milletvekili olarak siyonizm endeksli lobilerle içli dışlı çalışmakta. Geçtiğimiz aylarda Kongre’nin Ülke içi Güvenlik Komisyonu’nun başkanı seçilince de vakit kaybetmeden Müslümanları karalama kampanyasına girişti, haliyle.
King’in hedefinde zamanında kendisi içli dışlı olduğu LongIsland camisi kadar insan hakları ihlalleri üzerine faaliyet gösteren CAIR yani Amerikan İslam İlişkileri Konseyi de vardı. CAIR hem ülke içinde hem de dışarıda kültürler arası köprüler kurulmasında, çatışmaların durdurulmasında görev alan bir kuruluş. Sudan’da hapse atılan İngiliz kadın öğretmenin kurtarılmasında da CAIR çalışıyor, İran devletinin tutukladığı Amerikalı dağcıların iadesinde de. ABD’de yaşayan Müslümanların karşılaştıkları ayrımcılıklar kadar Guantanamo Bay’deki tutuklular da CAIR’in kapsama alanı içerisinde. E böyle olunca ne olur? Tabii birileri rahatsız olur. Size diş bilemeye başlarlar. King de dünkü duruşmada CAIR’i hedef aldı açıkça.
Bütün bunlara rağmen aklı selim sahibi, sağduyulu Kongre üyeleri duruşmaya müdahale ederek kınadılar King’i. Bunların başında hiç şüphesiz ABD’nin ilk Müslüman milletvekili Keith Ellison vardı. Ellison konuşması sırasında gözyaşlarını da tutamadı. Kongre’nin ikinci Müslüman milletvekili Andre Carson da Ellison’ın yanı başındaydı. Texas’ın kadın milletvekili Sheela Jackson Lee, Kaliforniya milletvekilleri Mike Honda, Loretta Sanchez, Laura Richardson, Minnesota’dan John Dingell de Müslümanlara karşı başlatılan bu açık saldırıyı kınayanlardandı.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve Kavakçı İslam Arşivi