Ziya Şengül

Ziya Şengül

Galatasaray’a hayırlı olsun!

Galatasaray’a hayırlı olsun!

Süper Lig’in yeni şampiyonu, bence Galatasaray oldu. Fenerbahçe, son iki haftaya girerken liderlik kostümünü kendi kendine çıkartıp atınca, üstüne üstlük Galatasaray derbisini de kaybedince şampiyonluğu ezeli rakibine hediye etti.

Fenerbahçe, bir kaç hafta öncesindeki Ankaraspor maçında, Kezman’ın beceriksizce kaçırdığı penaltı ve kaleci Serdar’ın maçın bitme noktasındaki saniyelerde topu oyuna sokmasıyla şampiyonluk şansını ilk önce Ankara’da tehlikeye attı, sonra da Galatasaray yenilgisiyle, bence kaybetti. Eğer büyük bir sürpriz olmazsa -ki futbolda var bunlar...

Fener, Trabzon’u Trabzon’da yenecek, Galatasaray da Ali Sami Yen’de OFTAŞ’a kaybedecek. Olur mu sizce bu sürpriz? Bence olmaz. Hayaller gerçek olsaydı, zaten Fenerbahçe bu pozisyona düşmezdi.

Fenerbahçe, ligi şampiyon olarak bitirmemiş olsa bile Şampiyonlar Ligi’ne katılma garantisini elinde tuttuğu için, bu sezon en az Galatasaray kadar başarılıdır. Bu yazının içeriğini fazla eşeleyip deşelemek istemiyorum. Fenerbahçe kulüp ve takım olgusu içinde hiçbir sıkıntısı olmadan sezonu bitirip, Şampiyonlar Ligi’nde Avrupa’nın ilk 8’ine girmesinin başarı olduğunu herkese kabul ettirdi. Galatasaray ise lige 6 maç seyircisiz başlamasına, zaman zaman teknik kadro ve futbolcular arasındaki çekişmelere, son 6 hafta kala teknik patron Kalli’nin takımı terkedip gitmesine rağmen ligimizin şampiyonu oluyorsa, taraflı tarafsız herkesin şapka çıkartıp, alkış tutması gerekir.

Son haftanın arefesinde bulunduğumuz şu sıralarda, düşen takımlar belirlendi. Bence şampiyon da belli; Galatasaray. Fenerbahçe’nin, Avrupa serüvenine önümüzdeki sene de Şampiyonlar Ligi’nde devam edecek olması, UEFA’da Sivas ve Beşiktaş’ın son hafta alacağı sonuçlarla kaderlerini çizecek olmaları, ayrıca Kayseri ve Gençlerbirliği’nin Fortis Türkiye Kupası finali oynamasıyla da ligi önümüzdeki hafta bitireceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi