Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Hobi edinmekteki amaç...

Hobi edinmekteki amaç...

Bu hafta hanımlarımıza, hobileriyle ilgili sorular sorduk. Bu konuda kadınların zengin donanımlara sahip olduğunu ifade eden hanımlarımız kendi imkanlarıyla yeteneklerini geliştirmeye çalıştıklarını ve hayata bir şeyler kattıklarını belirttiler. Çocukların küçük yaştan itibaren hobilerini geliştirmesi konusunda desteklenmesi gerektiğini söyleyen hanımlarımız her insanın bir hobisinin olabileceğini de ifade ettiler.

Benim yapamadığımı kızım yapıyor

Ben hobilerimizi geliştirme fırsatı bulamadım. Ama kızım çok güzel resim yapar. İki yıl İsmek'in açtığı kurslara devam etti. Şimdi evde amatör olarak çalışıyor. Geçen yaz köyde manzara resimleri yaptı ve odasına astı. Kızım şu an yirmi yaşında, iki kere sınava girdi ama güzel sanatları tutturamadı. Ama o evde de olsa sevdiği işi yapmaya karar verdi. Bu işin çok dinlendirici olduğunu söylüyor ve resimden hiç kopmayacağını ifade ediyor. Benim yapamadığımı kızım yapıyor bana da onu desteklemek düşüyor. Sakine M (ev hanımı)

Her insanın hobileri vardır

Ben her insanın gelişerek hayat bulmuş ya da gizli kalmış hobilerinin olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle hanımlarımız, hobilerini tanımaya ve yeteneklerini geliştirmeye vakit ayırmalıdırlar. Bu önemli bir şey. Çünkü hobiler insanın kendini tanımasını sağlıyor ve ona yaşamsal hedefler sunuyor. Her insanın bir hobisi vardır ama o bunun farkında değildir. Bu nedenle aileler küçük yaştan itibaren çocuklarının yeteneklerini keşfetmeli ve onları desteklemelidirler. Hobilerini geliştirme fırsatı bulmuş hanımlarımızın kendilerine güvenlerinin daha güçlü olduğunu ve bu insanların daha zengin duygulara sahip olduklarını gördüm. O yüzden hobilerin, Allah'ın insanlara bahşettiği özel yetenekler olduğuna inanıyorum. Ayşegül A. (Aile danışmanı)

Kadınlarımız zengin donanımlara sahipler

Ben kadınların zengin donanımlara sahip olduklarına inanıyorum. Geleceğin nesillerini yetiştiren hanımlarımız hayata daha farklı bakıyorlar ve istediklerinde büyük başarılara imza atıyorlar. Bu anlamda onları çok yetenekli görüyorum. Her insanın bir hobisinin olması gerekir diye düşünüyorum. Kişinin kendini tanıması ve hobilerini geliştirmesi onun hayatını daha zengin kılacaktır... Ben şu an İslami ilimlerle ilgileniyorum, kendimi bu alanda geliştirmeye çalışıyorum. Ama geçmiş yıllarda evimde dikiş diktim. Bu benim için çok güzel bir duyguydu. Kendimi geliştiriyor ve dinleniyordum... Gülsüm G. (Egitimci)

Evimin geçimini sağlıyorum

Kadınların hobilerini yeterince geliştirme fırsatı bulamadıklarına inanıyorum. Bu konuda ellerinden geleni yapsalar büyük eserler kalıcı çalışmalar ortaya koyabilirler. Bir de kadınlarımızın yaptığı işler sıradan şeyler olarak görülüyor. Toplumumuzda, kadının ürettiklerinin değeri pek bilinmiyor. Bu da kadınların motivasyonunu kırıyor. Düşünsenize bir şeyler üretiyorsunuz ama takdir eden, değerlendiren yok. Eğer değerlendirilse hanımlarımız çok daha büyük çalışmalara imza atabilirler. Mesela ben, resim yapmıyorum, şiir yazmıyorum ama hâlâ el işi yapıyorum ve bununla evimin ihtiyaçlarını karşılıyorum. Annem ben küçükken öldüğünden okuyamadım ama şu an iki çocuğumun bakımını evimde yaptığım el işleriyle sağlıyorum. İğne oyası yapıyorum, dantel örüyorum, nakış işliyorum... Ben de hobilerimi bu şekilde geliştiriyorum... Rukiye U. (Ev hanımı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi