Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Başımı açarım!

Başımı açarım!

Milletvekili olmak için aday adayı olan başörtülü bir hanım listeye girmesi halinde başındaki örtüyü bir gerilim meselesi yapmayacağını ve Genel Başkanı "Başını aç" derse "açacağını" şimdiden deklare etmiş!

Haberi okuyunca çok üzüldük!

Bu kardeşimize "Milletvekilliği için başını açmaya değer mi?" diye sorma ihtiyacını hissettik!

Genel Başkandan önce sözüne kulak verilmesi gerekenler yok mu?

Biz hiçbir Genel Başkanın böylesine büyük bir sorumluluğu üstlenip başörtüsü ile seçilen hanım milletvekiline "Başını aç" diyebileceğine ihtimal vermiyoruz!

Aday adayı olan hanım daha önce de memur olarak çalıştığı, işe gidip gelirken başını örttüğünü ama iş yerinde açtığını hatırlatarak seçilmesi halinde partisinin başındaki örtü yüzünden bir problem yaşamayacağının garantisini (!) veriyor!

Ev hanımlarının da kendilerini her alanda gösterebileceğini ispatlamak için aday olduğunu açıklayan başörtülü hanım aday "Başını açabilirsin ama beynindekini değiştiremezsin ki" diyor!

Biz de bu iddiayı "Acaba?" diye ihtiyatla karşılıyoruz!

Malum bizim inancımızda temel bir kural vardır!

O kural "İnandığın gibi yaşamazsan, yaşadığın gibi inanmaya başlarsın" kuralıdır!

Milletvekilliği elbette güzel bir şey!

Ama "Vazgeçilemez bir şey asla olmamalı" diyoruz!

Hele milletvekili olabilmek uğruna "Temel değer yargılarımızdan asla taviz verilmemeli" diyoruz!

Diyelim ki milletvekili olundu ve başlar açıldı!

Ne kazanılacaktır, hangi hizmetler yapılacaktır?

Daha önce bu yolu deneyen hanım milletvekilleri ne kazanmışlar ya da hangi hizmetlere imza atmışlardır? Bizler başörtüsünün Rabbimizin bir emrini yerine getirmek için takılmış olduğuna inananlardanız!

Bir tarafta Rabbimizin emri dururken, öte tarafta "Kendini her alanda ispatlamak" gibi bir bahanenin ardına saklanılarak başların açılması ne kadar doğru olur?

Milletvekilliği yapmak cennete girmenin şartlarından biri midir?

Öte dünyadaki huzur ve rahatımız için milletvekili olmak gibi bir şart mı vardır? Bize kalırsa milletvekilliği, belediye başkanlığı gibi makamlar gözümüzde fazla büyütülüyor!

Milletvekili olmaktansa başımızdaki örtüye sahip çıkmanın ve Rabbimizin emrine harfiyen uymanın daha doğru olduğuna inanıyoruz!

Genel Başkanın emrini göz önüne alıp ona göre davranacağını beyan etme yerine Rabbimizin emrine uyup o emirden milim sapmayacağını ilan etmenin çok daha sağlıklı bir tavır olacağına inanıyoruz!

Seçilirse başını açacağını beyan eden hanım kardeşimize bir kez daha düşünmesini tavsiye ediyor ve "Milletvekilliği için başını açmaya değer mi?" sorusunu bir kez daha soruyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi