Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Derin devletin derin adamları!

Derin devletin derin adamları!

Kim bu derin adamlar? Hani diyorlar ya “Öz, son gizli tanıklardan aldığı bilgiler sonucu 1 Numara yani Barona operasyon düzenlemeye hazırlanıyordu ki, terfi ettirilerek görevden alındı.”
Bir eski emniyetçi, kim olduğunu söylemiyor ama, bu derin adamların özelliklerini sıralıyor bir internet sitesindeki yazısında. Merak edenler için, buyurun derin adamların özelliğini.
Sanki, her bir isim için bir tanım geliştirilmiş. Siz bu bulmacayı çözecek olursanız derin kadronun önemli isimlerini de çözmüş olacaksınız. İşte o liste:
Birileri, dün kara dediğine bugün ak diyorsa o derin adamdır.
Birileri, hem adaletten hukuktan söz edip, hem de “ordu göreve” diyorsa o derin adamdır.
Birileri, bulunduğu makama bağlı kurumlar ve kuruluşlarda karanlık ilişkilere seyirci kalıyorsa o derin adamdır.
Birileri, görev yaptığı süreçte sorumlu olduğu bölgesinde katliamlar yapılırken katillerin yakalanması için icraat yapmamışsa o derin adamdır.
Birileri, liyakat sahibi olmadan birileri tarafından önemli makamlara getirilmiş ve o makamda birilerine hizmet etmişse o derin adamdır.
Birileri, bir çeteye karşı mücadele ederken, yine illegal faaliyet gösteren bir başka çeteye destek veriyorsa o derin adamdır.
Birileri, adının çetelerle, katliamlarla anılmasına rağmen elini kolunu sallayarak geziyorsa o derin adamdır.
Birileri, bir kurum içerisinde yuvalanmış cuntacı paşaları vatansever olarak değerlendirerek onları sahipleniyorsa o derin adamdır.
Birileri, silah deposu haline getirilmiş evleri, topraktan fışkıran silah ve mühimmatları, kazılardan çıkartılan insan iskeletlerini görmemezlikten geliyorsa o derin adamdır.
Birileri, 27 Mayıs 1960 darbesini bayram olarak kutluyor, 12 Eylül darbesini lanetliyor, 28 Şubat postmodern darbesine alkış tutuyor, 27 Nisan 2007 muhtırasına destek veriyorsa o derin adamdır.
Birileri, solculuk adına, devrimcilik adına 12 Eylül 1980 öncesi faşist diyerek askere kurşun sıkmış, şimdi de demokrasi kurtarıcı olarak bağrına basıyorsa o derin adamdır.
Birileri, çatışmaya girdiği teröriste kurşun sıktı diye Mehmetçiğe hakaret edip, bugün de faili meçhul cinayetlerle suçlandığı için tutuklu askerlere methiye diziyorsa o derin adamdır.
Birileri, “kozmik odalar”dan gelen emirler doğrultusunda konuşuyor, “karanlık odalar”dan gelen emirlerle yazı yazıyorsa o derin adamdır.
Birileri, Kürt halkını “bölücü”, muhafazakar insanları “irticacı” diye “potansiyel suçlu” ilan ediyorsa o derin adamdır.
Birileri, memurluk maaşına talim ederken kaynağı nereden geldiği belli olmayan paralarla üniversite, hastane, televizyon sahibi olmuşsa o derin adamdır.
Birileri, eski örgüt elemanı olduğu halde bazı paşalar tarafından hazırol’da selamla karşılanıyorsa o derin adamdır.
Birileri, kilim dokurken alınıp rektörlüğe kadar yükseltilmişse derin adamdır.
Birileri, katrilyonluk vergi cezası borcunu allem edip, kullem edip ödemiyorsa o derin adamdır.
Birileri, savcılık sıfatını bir kenara bırakıp bir kesim vatandaşı “Habis ur, kan emici vampir olmak”la suçluyorsa o derin adamdır.
Birileri, 2 yıldır cezaevi yerine hastanede yatıyor ve kimse dokunamıyorsa o derin adamdır.
Birileri, tanık olduğu halde bütün ısrarlara rağmen Madımak olayı ile ilgili olarak 18 yıldır bir açıklama yapmıyorsa o derin adamdır. Birileri, katıldığı televizyon programlarında masumiyet karinesi maskesini takarak Balyozcu paşaların avukatlığını yapıyorsa o derin adamdır.
Birileri, 3 günde 3 defa tutuklanıp serbest bırakılıyor ve mahkeme hakimi değiştiriliyorsa o derin adamdır.
Birileri, 40 yıldır MİT elemanı veya MİT ajanı olarak televizyon ekranlarında ahkam kesip de derin devlet hakkında hiçbir şey söylemiyorsa o derin adamdır.
Ve birileri, 4 yılda bir seçim yapılan rejimi faşizm olarak değerlendiriyor, halkın oylarıyla Başbakan olmuş birini diktatör olmakla suçluyorsa o derin adamdır.
Kimmiş o derin adamlar, anlaşıldı mı? Anlayacağınız, Media, Mafia, Sermaye, Siyaset,
Bürokrasi, TSK, her yerde varlar.. Şeyhler de var aralarında fahişeler de.. O birileri, aynı ülkenin çocuklarının kanları, gözyaşları ve çalınan alınterleri üzerine kendilerine iktidar ve servet üretiyorlar..
Selam ve dua ile.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi