Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Hiç böyle olur muydu?

Hiç böyle olur muydu?

Bir dost meclisinde rahmetli Erbakan hocamız ile ilgili olarak sohbet ederken laf döndü dolaştı İslam coğrafyasını büyük ölçüde kuşatan isyan hareketlerine geldi!

İslam coğrafyasının kıpır kıpır hali tartışılmaya başlandı!

Tunus, Mısır, Libya, Yemen, Bahreyn ve Suriye!

İslam coğrafyası günümüzde İslam'dan bihaber yöneticiler elinde çalkalanıp duruyor!

Sohbet sırasında bir dostumuz "Rahmetli Erbakan hocamıza kulak verilmiş olsaydı, hiç bu sıkıntılar yaşanır mıydı?" diye sordu!

Hepimiz bu soruya kitlendik!

Sahi, rahmetli Erbakan hocamıza kulak verilmiş olsaydı bu sıkıntılar yaşanıyor olur muydu?

Mesela bugün kime hizmet ettiği açıkça belli olan Birleşmiş Milletler yerine İslam ülkeleri kendi aralarında bir "İslam Ülkeleri Birliği" kurmuş olsalardı fena mı olurdu?

Dertlerine barbar Batı'nın güdümündeki Birleşmiş Milletlerde çözüm arayacaklarına kendi kurmuş oldukları İslam Ülkeleri Birliği'nde daha rahat çözüm bulmuş olmazlar mıydı?

Rahmetli Erbakan hocamızın üzerinde ısrarla durduğu gibi İslam ülkeleri arasında bir Ortak Pazar kurulmuş olsaydı bugünkü dünya ticaretinin çehresi değişir miydi değişmez miydi?

İslam ülkeleri arasında oluşturulacak bir ortak para birimi dolar ve euro'un tahtını sallar mıydı sallamaz mıydı?

Barbar Batı'nın oluşturduğu zirvelerin içinde yer almak için can atma yerine D-8'ler gibi projeler üzerinde durulsaydı İslam coğrafyası böyle çalkalanıp durur muydu?

Evet, rahmetli Erbakan hocamız sanki bugün yaşanmakta olan olayları önceden görüyormuş gibi kurtuluş reçetelerini tek tek sıralamış!

Ama insanlar bu kurtuluş reçetelerinin önemini kavrayamıyor!

Bu reçetelere sımsıkı sarılıp huzura kavuşmak yerine reçeteler ile dalga geçme yolu tercih ediliyor!

"Dünya da hazır kurulu bir düzen varken, bunlara ne gerek var?" mantığı ile olaylara yaklaşılıyor!

Rahmetli Erbakan hocamıza baştan beri karşı çıkan çevrelerin bu tür itirazlarını anlamakta zorlanmıyoruz ama yıllarca kendisi ile beraber çalışmış olanların da onlara katılmalarını bir türlü anlayamıyoruz!

Yıllarını rahmetli Erbakan hocamızın dizi dibinde geçirmiş kişilerin bu reçeteler söz konusu edildiğinde dudak büküp beğenmemelerini ve bunları hayali şeyler olarak görmelerini bir türlü kabullenemiyoruz!

Bakın bugün İslam coğrafyası ne hallere düşmüş durumda!

İslam coğrafyasının bu acıklı halden kurtulmasının en kestirme yolu rahmetli Erbakan hocamızın önerilerine kulak vermekten geçiyor!

İslam ümmeti birleşmedikçe, sevgi ile birbirini kucaklamadıkça, güç ve gönül birliğine gitmedikçe bugün yaşanan sorunlar halledilebilecek gibi değil! Barbar Batı ile işbirliğine gidilerek bu sorunların altından kalkmak hiç mümkün olur mu?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi