Aziz Üstel

Aziz Üstel

Meczup bir papaz ve bir tapınak

Meczup bir papaz ve bir tapınak


Adamın adı Terry Jones. Sözüm ona papaz. Gerçekteyse dolandırıcı, yalancı, 60 yıllık yaşamında bir tek başarısı olmayan bir zavallı.

Gainesville Florida’da, “Güvercin- Dünyaya Kucak Açma Merkezi” diye saçma sapan, önceleri salt eşcinsellere karşı söylemleriyle bilinen bir kilise (?) kurmuş. Sonraları kafayı İslam’a ve Kur’an-ı Kerim’e sarmış. Kur’an yakacağını açıkladıktan sonra mezun olduğu Missouri eyaletindeki lise, Eyalet Eğitim Bakanlığı’na başvurarak diplomasının iptalini istemiş. Geçen yıl 100 üyesi olan uyduruk kiliseye devam edenlerin sayısı, Jones Kur’an yakacağını söyledikten sonra 30’a düşmüş. Karısının ölümünden sonra evlendiği ikinci eşi Sylvia’nın bir nakliye şirketi var. Kilisesine üye olanlar bedavaya bu şirkette çalışıyor. Falan falan...

Ama işte böylesine bir zır deli, Kur’an-ı Kerim’i, yakıyor ve yankıları bütün dünyada facialara neden oluyor. Örneğin, Mazar-ı Şerif’de kışkırtılan halk, BM binasına saldırıyor yedi kişiyi öldürüyor.

ABD yasalarında “cinayete dolaysız neden olma (manslaughter)” diye bir madde var ve 5 ile 20 yıl arasında hapis cezasını öngörüyor. Jones’un dışlanması, Gainesville’de oturanlarca itilip kakılması yetmez! Bu maddeden yargılanması şart. Şart ki örnek olsun. İslam’a ulu orta sövmek, Kur’an yakmak gibi eylemlere “düşünce özgürlüğü” adı altında kalkışanlara bir gözdağı verilsin. Sadece “yapmayın, etmeyin” gibi, içi boş söylemler yeterli olmuyor çünkü!

Bir Donald Trump eksikti!

Obama’ya, 2012 seçimlerinde rakip olacağını söyleyen, yapsatçı Donald Trump, “Dünyanın bir Müslüman Sorunu Var!” dedi. Fox Haber kanalında geçen akşam: “Sevdiğim Müslümanlar var. Olağanüstü insanlar, ama şu gerçeği de kabul etmemiz gerek, bu gün dünyanın bir Müslüman sorunu var!” İşte ırkçılık bu! Eskiden liberal geçinen beyaz Amerikalılar da siyahlar için böyle şeyler söylerdi. “Zenci arkadaşım var ama ABD’nin bir zenci sorunu olduğunu da belirtmek zorundayım!”

Dünyanın asıl sorunu Müslümanlarla değil, ırkçılarla!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi