Aziz Üstel

Aziz Üstel

Türkleri anlama sanatı

Türkleri anlama sanatı

Efendim milleti anlamak için bizim bazı özelliklerimizi bilmek gerekiyor.

8Hesap ödeyen erkek parayı masanın altından verir garsona. Çünkü masadakilerin görmesini istemez ne kadar ödediğini. Eğer görülürse ayıp olacağını düşünür ve masadakilerin “Ulan amma da görgüsüz herif; hem ısmarlıyor hem de hesabı gözümüze sokuyor!” demesinden çekinir.

8Türkiye’de ister ilk ister doktora sınav kağıtları dağıtılırken bir öğrenci mutlaka “Hocam istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz?” diye sorar! Aynı öğrenci, haftaya gene sınav olacağını söyleyen hocaya “Kaçıncı sayfaya kadar sorumluyuz?” diye soran ama gene de sınava çalışmayan öğrencidir.

8Misafir “Valla doydum; bi lokma daha yiyemem!” dediği an, ev sahibi ilahi gücün ardına sığınarak “Bak Allah’ın adını verdim!” diyerek konuğu köşeye sıkıştırır. Misafir de Allah’ın adını duyunca önüne koyanı son lokmasına kadar yer!
8Misafirlikte kolonya ikram edilirken büyüklerin ellerine küçüklerinse kafasına

dökülür!

8Kafa bir yere çarptığında şişmesin diye çiğnenmiş ekmekle ovalanır. Bizim kendi kendimizi tedavi yöntemlerimiz bununla da bitmez. Ağrıyan yere sıcak tuğla konur. Isıtılmış çay bardaklarıyla sırt çekilir. Arpacık çıkmış göze sarmısak sürülür, kesilen ve kanayan yere tütün basılır, burkulan yere et bağlanır, yanan yere de diş macunu sürülür!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi