Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Keşke sevgilerini gösterselerdi

Keşke sevgilerini gösterselerdi

Bu hafta gençlere "baba" kavramıyla ilgili düşüncelerini sorduk. Babalarının kendi ebeveynlerinden sevgi görmediklerini ve o yüzden kendi çocuklarına da sevgilerini vermekte cimri davrandıklarını söyleyen gençler bu konuda onlara anlayış gösterdiklerini ifade ettiler.

Hem kırar hem sever

Babam hem çok serttir hem çok çabuk kırar hem de çok şefkatlidir sarılır, öper sevgisini ifade eder. O kendi babasından hiç sevgi görmemiş o yüzden bizimle ilgilenmeye çalışır ve bol bol sohbet eder. Bu güzel bir şey ama keşke daha sakin olsaydı. Bazı sorunlarım oluyor babama söylemekten çok korkuyorum çünkü bir anda öfkelenip her şeyi berbat edebilir. Yine de arkadaşlarımın anlattıklarını düşündüğümde benim babamın çok daha anlayışlı olduğunu görüyorum. Çünkü ben babamla çok konuşurum, sohbet ederim. Ama benim de annem sevgisini hiç göstermiyor. Keşke annem de babam gibi benimle konuşsa sohbet etse diyorum. Ayşe N. (öğrenci 23 yaş)

Keşke sevgisini gösterebilseydi

Benim babam sürekli eleştirir ve asla takdir etmez. Gerçi ona kızmıyorum dedem de öyle, o da sevgisini göstermiyor ama eğer gösterseydi ilişkilerimiz daha farklı olurdu. Ben daha çok amcamla samimiyimdir babama söyleyemediğim şeyleri amcamla paylaşıyorum. Bence, babalar çocuklarına şefkatle muamele etmeliler ve onları takdir etmekten kaçınmamalılar. Ben yirmi yaşındayım üniversite okuyorum bir kere babamdan iyi bir şey duymadım. Benim de babam tarafından takdir edilme hakkım var öyle değil mi? Ama ne olursa olsun o benim babam ve ben onu seviyorum. Keşke sevgisini gösterebilseydi diyorum. Cüneyt Y. (öğrenci 20 yaş)

Bu açığı annem kapatıyor

Ben babama oldu olası çok uzağımdır. O gelir yemeğini yer, televizyon seyreder ve yatar. Ben de odama geçer, kitap okur, arkadaşlarımla sohbet eder ve yatarım. Hafta sonları babam kahveye gider orada arkadaşlarıyla konuşur. Ben de anneme yardımcı olurum. Babamla ben iki yabancı gibiyizdir. Diğer kardeşlerim de babamla mesafelidir.Ama sağ olsun annem bu açığı her zaman kapatmaya çalışır. Mesela babam bir kere okula gelmemiştir, benim derslerimi sormamıştır, karneme bakmamıştır. Bütün bunları annem yapar, annem doktora götürür, annem işimle ilgilenir. Bence biri ilgisizse bu açığı diğeri kapatmalı ve tolere etmelidir. Bizim evde böyle oluyor. Nilüfer C. (sekreter 25 yaş)

Babamı çok seviyorum

Ben babamla arkadaş gibiyimdir. O akşamları benimle konuşur, günümün nasıl geçtiğini sorar, bana kendi hayatından örnekler verir. Ben iki yıl üst üste üniversiteyi kazanamadım eğer babamın tesellisi olmasa kendimi daha kötü hissederdim... Ama babam bana çok destek verdi, "üzülme bir daha girersin" dedi gerçekten hazırlandım tekrar sınavlara girdim. Bence bir çocuğun babayla ilişkisi iyiyse o çocuğun kendine güveni de iyi olur. Benim hayatımda babanın yeri ayrıdır. Babamı çok seviyorum ve Allah herkese böyle baba versin diyorum. Sare G. (Muhasebeci 26 yaş)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi