Kemal Belgin

Kemal Belgin

Neymiş; F.Bahçe’yi Avrupa yakmışmış!

Neymiş; F.Bahçe’yi Avrupa yakmışmış!

Bu medya kafası ve de medyadaki amigolar, yağcılar var oldukça, Fenerbahçe'nin işi gerçekten zor… çünkü Fenerbahçe'yi aldatmada adeta birbirleriyle yarışıyorlar… Rayting ve tiraj unsuru olarak kullanıyorlar Fenerbahçe'yi… Yenilgilerde, başarısızlıklarda hep bahaneler üretiyorlar ve asıl hastalığı, asıl arızayı saklayıp, gelecek için adeta tuzak hazırlıyorlar.

Evet, en sonunda da kaçmak üzere olan şampiyonluğun sebebini Avrupa Kupaları'nda oynamak olarak göstermeye gayret ediyorlar. İnanılmaz…

Yani Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne sarılmış, oraya konsantre olmuş ve bu sebeple de bizim ligi boş vermiş, oraya dikkati yoğunlaştırmamış… Hatta teknik direktörü bile bu konuda Avrupa'yı tercih etmiş.

Şimdi bunun gerçek olup olmadığını araştıralım… Galatasaray, 2000'de UEFA Kupası'nı kazandığında, hem de hiç yenilmeden, Türkiye Ligi'ni kazanmadı mı? Kazandı? Bunun hemen üç ay sonrasında da Süper Kupa'yı kazanmadı mı? Kazandı? Lucescu'nun ikinci sezonunda, Galatasaray tarihinin belki de en zayıf takımı ile Avrupa Kupası'nda ne yaptı? O dönemde iki grupta oynanan ilk etapta ilk grubu geçti. İkinci grupta da Barcelona, Roma ve Liverpool'la eşleşti ve beş maçta hiç yenilmeden, hiç kazanmadan, yani beş beraberlikle son maça geldi. O maçta Barcelona'ya ofsayt golle yenilip bir kere daha çeyrek final oynamaktan mahrum kaldı… Peki ligde yaptı o gariban kadro ? Şampiyon oldu… Victoria, Perez, Florquin, Bülent Akın, Serkan ve daha nice zayıf oyuncularla kazanıldı o şampiyonluk… Tabii ki birinci Lucescu döneminde Şampiyonlar Ligi'nde yine iki gruptan çeyrek finale çıkıldığını yazmıyorum. çünkü o sezon malum maç sonrası, yani Ali Sami Yen'deki Ankaragücü maçı sonrası şampiyonluk Fenerbahçe'ye kaptırıldı.

İşte gerçek… Hem de sapasağlam… Ama yağcılar, amigolar, tiraj ve rayting peşinde koşanlar, ya da Fenerbahçe'yi eleştirmede eli ayağı titreyenler, Avrupa macerasını mazeret gösterip hem şirin gözükecekler, hem de birilerinin öfkesinden kurtulacaklar… Teknik direktörün tertip, strateji hatalarını yazamazlar… İki sezondur tek formülle oynayıp, bir B planı olmadığını dile getiremezler. Ara transferin büyük hatasını yazıp, söyleyemezler. Peki ama Fenerbahçe bundan ne kazanacak.

Koca bir hiiiç… Ve önümüzdeki sezon uğranılacak muhtemel başarısızlıkların asıl sebebi de bu olacak.... Ben şimdiden söyleyip, yazayım da...


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi