Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Çocuklarınızla ne kadar vakit geçiriyorsunuz?

Çocuklarınızla ne kadar vakit geçiriyorsunuz?

Bu hafta hanımlarımıza, çocuklarıyla ne kadar vakit geçirdiklerini ve birlikte neler yaptıklarını sorduk. Bu konuda ihmalkar davrandıklarını ve çocuklarına yeterince vakit ayıramadıklarını belirten hanımlarımız, "sohbet etmiyoruz ama onlarla oyun oynuyoruz" dediler.

Sabırla cevap veririm

Ben çocuklarımla çok fazla vakit geçiremiyorum ama fırsat buldukça onlarla sohbet ederim, kızlarımla evcilik oynarım. Onların sorduğu her soruya sabırla cevap veririm. Ama ne yazık ki pek vaktimiz olmuyor. Biliyorsunuz çalışan annelerin böyle bir sorunu var. Akşam eve geç geliyorum, geldiğim zaman zaten yorgun oluyorum. O yüzden çocuklarla benden çok bakıcı ilgileniyor. Ama senede bir ay iznim vardır bu süreyi sadece çocuklarıma ayırırım ve onlarla uzun uzun sohbet ederim. Geçenlerde büyük kızımın günlüğü elime geçti " Tatili iple çekiyorum, annem yine bize masal anlatacak, babamla balık tutacağız, birlikte oyunlar oynayacağız..." yazmış. Pek fazla vaktim olmasa da kalan vaktimi onlarla birlikte geçirmeye çalışıyorum.

Ayşe G. (İşletmeci)

Yeterince vakit ayırdığımı söyleyemem

Benim biri altı diğeri yedi yaşında iki kızım var. Onlara yeterince vakit ayırdığımı söyleyemem ama ara sıra oyun oynuyoruz. Biz anneler nedense çocuklarımızı dinlemeyi pek sevmeyiz. Bunda biraz da çocukların çok soru sormalarının ve anneyle çok fazla vakit geçirmek istemelerinin etkisi var. Benim kızlarım da çok soru soruyorlar. Açıkçası konuşmayı pek sevmediğimden bundan biraz sıkılıyorum ama bu davranışımın doğru olduğunu düşünmüyorum. Ama onlarla oyun oynuyorum, hatta birlikte bulmaca çözüyoruz, kelime oyunları oynuyoruz. Bu güzel bir şey, böyle zamanlarda insan kendini çocuklarına daha yakın hissediyor.

Nazlı K. (Ev hanımı)

Bir daha çocuk olmayacaklar

Ben ev işlerinden çocuklara pek vakit ayıramıyorum. Elim biraz yavaş, kocam da çok titiz. Sabah sekizden akşam altıya kadar işlerle meşgul oluyorum. Bu konuda hata yaptığımı kabul ediyorum. Hiçbir işin çocuklarımın bakımından daha önemli olmadığını da biliyorum. Ama uygulamada pek başarılı olamıyorum. Ama yaz tatilleri biraz daha rahat geçiyor. Tatilde kızkardeşim köyden geliyor ve bana yardımcı oluyor. Ben de çocuklarımla birlikte vakit geçirebiliyorum ama yine de onların seviyesine inemiyor onları memnun edecek tarzda ilgilenemiyorum. Oğlum "Anne biz büyüyeceğiz, bir daha çocuk olmayacağız, bizimle biraz daha ilgilen" diyor onun bu sözü aklıma geldiğinde gizli gizli ağlıyorum. Gerçekten onlar bir daha çocuk olmayacaklar bunu biliyorum ama ben kendi annemden pek ilgi görmediğim için galiba onlara da sevgimi gösteremiyorum. Ama kendimi değiştirmeye karar verdim, çocuklarım büyümeden onların istediği gibi bir anne olacağım.

Nuriye C (Ev hanımı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi