Y. Bülent Bakiler

Y. Bülent Bakiler

Doğu Anadolumuzda yeniden intihar girişimi

Doğu Anadolumuzda yeniden intihar girişimi

Türkiye tarihimizin çok zor, çok sancılı, çok kanlı günlerini yaşıyoruz. Bazı gafil ve hain kişiler Doğu Anadolumuzu Türkiyemizden koparıp ayırmak istiyorlar. Doğu Anadolumuz, Türkiye’den koparılırsa ne olur? Böyle bir parçalanma, Kürtler’e de, Türkler’e de büyük felâketler yağdırır! Evvelâ Türklerin uğrayacağı felâketler zincirini hatırlatayım: Bizim bütün enerji kaynaklarımız, yani büyük nehirlerimiz Doğumuzdadır. Zaten doğumuzdaki bütün ayaklanma sebeplerinin arkasında o zenginliğimiz var. Keban, Karakaya, Atatürk barajlarımız, petrol kuyularımız, maden ocaklarımız... Doğu Anadolumuzda. Bütün şehirlerimizi o barajlardan elde ettiğimiz elektrikle aydınlatıyoruz. Bütün sanayi tesislerimizi çalıştıran enerji, Doğu Anadolumuzdan geliyor. Türkiye, o barajları kaybettiği gün, karanlıklara gömülür. Evlerimizdeki buzdolaplarını bile çalıştıramayız. Bütün fabrikalarımız, sanayi tesislerimiz sessizliğe gömülürler. Yeniden Batı dünyasının açık pazarı hâline geliriz. 1930’lu, 1940’lı yıllarda olduğu gibi iğnemizi, ipliğimizi bile Avrupa devletlerinden almak mecburiyetinde kalırız. Bütün Batılı devletlerin, PKK hareketini desteklemelerinin en önemli sebeplerinin başında, bu gerekçe var: Türkiye’yi enerji kaynaklarından kopararak kolsuz-kanatsız bırakmak.
Doğu Anadolumuzun Türkiye’den koparılması, Kürtlerimiz için de büyük felâketler doğuracaktır. Ömürleri boyunca bir tarih kitabı okumamış, bâzı cahil Kürtçüler, devlet kurmayı, lahana turşusu kurmak gibi basit bir iş sanmaktadırlar.
Yakan, yıkan, vuran, kıran, askerimize, polisimize saldıran, Kürtçü militanların, büyük Ermeni dâvâsından hiç haberleri yoktur. Ermeni devlet adamları, bütün dünya milletlerinin önünde bağırıp durmaktadırlar: “Doğu ve Güneydoğu Anadolu, işgal edilmiş, Ermeni topraklarıdır!” demektedirler. Bizim Kürtçülerimiz katiyyen bilmemektedirler ki; Erivan Ermenileri, 55 bin kişilik Rus kuvvetleriyle birlikte, bin yıllık Azerbaycan toprağı olan Karabağ bölgesini Azerbaycan Türklerinin elinden vurup almışlardır.
Bizim Kürtçülerimiz, 1915 yılında, Ermenilerimizin, Doğu Anadolumuzda on binlerce Kürt’ü ve Türk’ü diri diri duvarlara, kapılara çaktıklarını, kuyulara, sulara gömdüklerini çoktan unutmuşlardır.
Bizim Kürtçülerimiz, İsrail devletinin Arz-ı Mev’ut dâvâsından da haberdar değillerdir. İsrail, Fırat’tan Nil’e kadar olan bütün topraklara Hz. Süleyman mührünü yeniden vuracağını bütün dünyaya ilan etmektedir. Adamlar daha ne desinler?
Bizim Kürtçülerimiz, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi‘nden de milyar kere gafildirler. Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesinde Ortadoğu’da bir Kürdistan yoktur, Ermenistan da yoktur. ABD, Ortadoğu’da sadece büyük bir İsrail devleti istemektedir.
Bizim silahlı Kürtçülerimiz, sanmaktadırlar ki, gelecekte de bir Kürt-Ermeni veya Kürt-İsrail çatışmasında başta ABD olmak üzere bütün Hristiyan devletler, Kürt’ün kara kaşına kara gözüne sahip çıkacaklardır.
Ve bizim Kürtçülerimiz katiyyen bilmemektedirler ki; namusları, şerefleri, ırzları, nikâhları, adam gibi yaşamaları... Türk devletinin, Türk ordusunun varlığına bağlıdır. Türk devleti yıkıldı mı, onlar da yok olup giderler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Y. Bülent Bakiler Arşivi