Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Güvenim kalmadı

Güvenim kalmadı

Fatma Hanım ben bir yıllık evliyim. Eşimle birbirimizi sevmemize rağmen hiç anlaşamıyoruz. Kendisi agresif, sinirli, inatçı bir insan. Bir de çok yalan söylüyor,

* Fatma Hanım ben bir yıllık evliyim. Eşimle birbirimizi sevmemize rağmen hiç anlaşamıyoruz. Kendisi agresif, sinirli, inatçı bir insan. Bir de çok yalan söylüyor, devamlı filmler çeviriyor. Sinirlendiğinde çok büyük tepkiler veriyor, garip davranışlar sergiliyor. Kendisine güvenim iyice azaldı. Her şeyi a'dan z'ye anlatmama rağmen bildiğini okuyor. Can çıkmayınca huy çıkmaz diye korkuyorum, çok sıkıntıdayım. Ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.


E.Y
Can çıkmadan huy çıkar

* Evlilikleri bir arada tutan en güçlü anahtar güvendir. Bu nedenle eşler, birbirlerine olan güvenlerini sarsacak tutum ve davranışlardan uzak durmalı ve eşleriyle güven eksenli ilişkiler kurmalıdırlar. Evliliğinizin tarihi oldukça yeni. Birinci yılda genellikle eşler birbirlerini tanımaya ve anlamaya çalışırlar. Siz de şu günlerde bu süreci yaşamaktasınız. Eşler evlenmeden önce birbirlerini daha çekici cümlelerle tanıttıklarından evlilik sonrası farklı durumlar ortaya çıkabiliyor. Eşini olağanüstü bir varlık olarak hayal eden kadın evlendiğinde bir düş kırıklığı yaşayabiliyor. Bütün bunlar hayatın içinde olup biten şeyler. Sana öncelikle eşini değiştirmeye kalkmamanı onu anlamaya çalışmanı tavsiye ederim. Ama eğer gerçekten onun yalan konuştuğuna özüyle sözünün bir olmadığına inanıyorsan bu konuyu onunla konuşman ve bundan rahatsızlık duyduğunu ifade etmen gerekir. Öncelikle kırılan güven duygunu yeniden onarmak istediğini belirt. Bu konuda onu eleştirme, onunla çatışma uzlaşma yoluna git. Can çıkmadan huy çıkabilir ancak bunun için kişinin değişimi gerçekten istiyor olması gerekir. Bir de sorunlarınızı pek fazla biriktirmeyin, eğer kendi çabalarınızla çözüme gidemiyorsanız bir aile danışmanından yardım alabilirsiniz.
Dikkatimi nasıl toplayabilirim?

* Selamun aleykum Fatma abla. Ben bir ilahiyat öğrencisiyim. Fakat ders çalışırken çok zorlanıyorum. Dikkatimi çok zor topluyorum. Evde hiç ders çalışamıyorum. Önceki eğitim dönemlerimde de bu böyleydi fakat o zamanlar pek önem vermiyordum. Ama şimdi ilahiyat öğrencisiyim ve daha çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Ders çalışmam gerektiğini kendime telkin ediyorum ama evdeyken çalışamıyorum... dikkatimi nasıl toplayabilirim? Hayırlı günler

B.S
Daha başarılı olacağına inanıyorum

* Her öğrencinin kendine has bir çalışma metodu vardır. Öğrenci bunu kişisel özelliklerini dikkate alarak belirlemiştir ve bu metotla çalıştığında daha başarılı olacağına inanır. Ders çalışırken gerçekten hayatını etkileyecek boyutta bir dikkat dağınıklığının olduğunu düşünüyorsun öncelikle kansızlık gibi tıbbi bir sorunun olup olmadığını anlamaya çalışmalısın. Eğer bu tür bir sorunun yoksa, kendine uygun bir metot belirleyebilirsin. Mesela yazarak çalışabilirsin ve aldığın notları odanın duvarına asarak sık sık okuyabilirsin. Dikkatini yoğunlaştıracağın şeylerle meşgul olabilirsin mesela bulmaca çözebilirsin, problem çözebilirsin, kitap okuyabilirsin. Sanırım şu an derslerinin büyük bir kısmı ezbere dayanıyor. Ezber yapmak için günün erken saatlerini tercih edebilirsin mümkünse ders çalışırken tatlı bir şeyler yiyebilirsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi