Ömer Üründül

Ömer Üründül

Son 4 hafta aynı saatte olmaz!

Son 4 hafta aynı saatte olmaz!

Türkiye Futbol Federasyonu, dünya liglerinde benzeri olmayan bir uygulamayla Süper Lig ve Bank Asya'da son 4 haftanın maçlarını aynı saate aldı. Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda gruplardaki son maçlar ve liglerdeki son hafta maçları aynı gün aynı saatte başlar.Hadi bizde son 2 haftada yapıyoruz. Buna bir itirazım yok. Ama son 4 hafta olacak şey değil.
Lig TV yayın hakları için rekor düzeyde para ödedi. Bundan bütün kulüpler büyük fayda sağladı. Zaten Beşiktaş ve Galatasaray zirveden çok erken kopmasından dolayı zarara uğradılar. Şimdi de son 4 hafta maç sayıları düşecek. Düşünebiliyor musunuz? Ligin bitmesine 4 hafta var. Eğer Beşiktaş ve Galatasaray'ın ilk 4 için iddiaları olsa, hem Fenerbahçe'nin hem Trabzonspor'un maçları, hem de derbi maçı aynı saatte oynanacak. Ancak derbinin prestijden öte önemi olmadığı için cumartesiye alındı. TRT, Bank Asya maçları için önemli para ödedi. Kısa sürede yurdun her köşesinden izleyiciler maçlara büyük ilgi göstermeye başladılar. İyi yayın ve doğru maç tercihleriyle ilginin iyice artması ligin kalitesini ve heyecanını yüksetti. Öylesine nefes kesen mücadeleler oluştu ki! Maçları her yerden izlenebilen açık kanal vermesine rağmen statlar da dolmaya başladı.
Şimdi ne olacak? Bütün maçlar aynı saatte... Bank Asya için büyük para veren TRT'nin 4 canlı yayını 1'e düştü. Hem büyük maddi kayıp var, hem de Türk halkı maç izleme keyfinden oldu. Ordu-Samsun maçının ilk devre ve ikinci devre başlama vuruşları öncesi iki temsilci kulaklarında kulaklık pür dikkat hakeme başla işareti vermek için direktif beklediler. Gözlerime inanamadım. Sanki ligin son maçları oynanıyor. Saniyeler dahi önemliymiş gibi. Üstelik 7 maçı nasıl anında kontrol edeceksiniz?

SEZON ÖNCESİNDE AÇIKLANMALI
Türkiye Futbol Federasyonu'na bir sorum var. Madem bu kadar titiz davranılıyor. Neden o zaman Gaziantep Belediye-Adana maçını stat dolu diye pazartesiye alındı? Oysa ki Gaziantep-Antalya maçı pazartesi oynanabilirdi. Üstelik Gaziantep Belediye de ligin zirvesine oynayan iddialı bir takım. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu yanlış kararı vermesinin tek nedeni var. Ülkemiz komplo teorilerinde dünyada bir numara. Son haftalarda yöneticilerin yapacakları itirazlar ve talepler yüzünden başlarının ağrımasını istemediler. Ama unutulmamalı ki futbolumuzun içindeki tüm birimler ortak olarak diyoruz ki 'Temiz futbol, dürüst futbol'... Ama bu tip uygulamalarla kendi kendimize çelişkiye düşüyoruz.
Futbol Federasyonu'nun bu konuyu çok iyi değerlendirip gelecek sezon için sezon öncesi net bir açıklama yapması lazım:
'Şartlar ne olursa olsun liglerin sadece son iki hafta maçları aynı saatte başlayacak diye'...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi