Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Sofra sohbetlerine önem veriyoruz

Sofra sohbetlerine önem veriyoruz

Bu hafta hanımlarımıza aile bireyleriyle ne kadar vakit geçirebildiklerini ve bu süre içinde neler yaptıklarını sorduk.



Hafta içi eşlerinin müsait olmadığını fakat hafta sonlarını ve yıllık izinlerini aile bireyleriyle geçirdiklerini ifade eden hanımlarımız, özellikle sofra sohbetlerine büyük önem verdiklerini ifade ettiler. Hanımlarımız, sabah kahvaltılarının ve akşam çaylarının özel hazırlandığını ve burada bütün aile bireyleriyle bir arada olma, konuşma birlikte vakit geçirme şansını yakaladıklarını vurguladılar.

İple çekiyoruz

Eşim hafta içi çok yoğun çalışıyor. Pazar günleri de öğleden sonra mesai yapıyor. Çocuklar gün içinde babalarını pek göremiyorlar. Bir Pazar kahvaltılarımız vardır birlikte sohbet ederiz bir de yılda bir kere izin hakkımız var onu en iyi şekilde değerlendiririz. Bir ayı dolu dolu geçiriyoruz. Birlikte akraba ziyaretlerine gidiyoruz, geziye çıkıyoruz, piknik yapıyoruz. Eşimin emekliliğine iki yıl kaldı çocuklar, o günleri iple çekiyorlar. Emekli olduktan sonra köyden bir ev almayı düşünüyor, bizler de köyde yaşayacağımız günlerin hayalini kuruyoruz. Gerçekten büyük şehirler insanı yutuyor, vaktinizi sadece işe adıyorsunuz, çocuklarınızı doğru dürüst göremiyorsunuz ve gözünüzü bir açıyorsunuz ki onlar büyümüş oluyorlar.

Fatma S. ( Ev hanımı)

Kahvaltı saatleri özeldir

Eşim hafta içi eve geç gelir. Ama hafta sonları tatildir ve bütün aile bir arada oluruz. Birlikte geçirdiğimiz ve sohbet ettiğimiz vakitler genellikle hafta sonları kahvaltı saatleridir. Kahvaltı bizim için çok özeldir. Özel yiyecekler hazırlarız hep beraber sofraya otururuz ve sohbet ederiz. Kahvaltıdan sonra eşim mutlaka bizi bir yerlere götürür ve çok sohbet ederiz. Çocuklarım bu konuda çok şanslılar eşim gerçekten iyi bir eş ve iyi bir babadır.

Selda M ( Kurs hocası)

Çay sohbetleri yaparız

Bizim evde akşam yemeklerinden sonra sohbet edilir. Eşim iş yerinde yaşadıklarını anlatır, çocuklar okulla ilgili konuşurlar ben evdeki işlerden bahsederim. Akşam yemeğinden sonra mutlaka çay eşliğinde sohbet ederiz. Televizyon pek seyretmeyiz, eşim de ben de çocuklar da televizyon seyretmeyi sevmeyiz. Bizim ailede yerleşik kurallar vardır. Hafta içi kahvaltılar birlikte yapılır çocuklar okula gider akşam yemeğinden sonra sohbet ederiz hafta sonları kayınvalideme gideriz. Burada da çocuklar çok eğlenirler. Kayınvalidem konuşkan esprili biridir bize anılarını anlatır hep birlikte dinleriz.

Nur Z ( ev hanımı)

Evi otel gibi görüyor

Bizim evde insanlar birbirlerine yabancı gibidir. Eşim konuşmayı sevmez, evi otel gibi kullanır, hafta sonları arkadaşlarıyla gezmeye çıkar. Ne çocukları sorar ne benimle konuşur. Çocuklar okula giderler kalan vakitte televizyon seyrederler. Ben ev işinden başımı kaldıramam fırsat buldukça arkadaş ziyaretlerine giderim. Eşimle evlendiğimizde hayallerimiz çok farklıydı ama hiçbir şey hayal ettiğimiz gibi olmadı. Bunda eşimin çok büyük ihmali var. O kendini sadece eve para getiren biri gibi görüyor. Ben de bu evin hizmetçisiyim. Ne yapalım benim hayatım da böyle olacakmış.

Semiha N (ev hanımı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi