Aziz Üstel

Aziz Üstel

Benden sonra kargaşa

Benden sonra kargaşa

Adnan Polat, Galatasaray Başkanlığı’na seçildiğinde, rahmetli Özhan Canaydın döneminde atalet ve durgunluk içine giren kulübün canlanacağını ve yeniden dünya sahnesine bir zamanlar bulunduğu yere oturacağını sanmıştık. Meğer nasılda yanılmışız. Adnan Polat’ın döneminde Galatasaray her anlamda dibe vurdu. Sadece spor değil saygınlıkta ağza alınamaz oldu Sarı-Kırmızılı kulüpte. Sonunda Galatasaray tarihinde ilk kez Adnan Polat’ın yönetimi idari açıdan kırmızı kart gördü. Bu durumda Adnan’ın istifa etmesi gerekirdi. Ama nedense bunu yapmadı, mahkeme mahkeme dolaşmaya başladı. İşte bunu anlamak mümkün değil.

Koskoca bir camia, milyonlarca taraftar seni istemiyor ama sen çevrene topladığın 200 kişiyle direniyorsun. Sana “Çekil kenara şu enkazı temizleyelim” diyorlar ama sen idari mahkemelerden yürütmeyi durdurma kararı alma peşindesin.

Galatasaray 14 Mayıs’taki genel kurulda seçimini yapacak; sen istesen de istemesen de.. Çünkü sen istifa edeceksin. Bunun sözünü de zaten verdin. Ayrıntılarına girmenin hiçbir anlamı yok ama Adnan Polat dönemi, çok şükür bitti.

İnönü Stadı’nda son oynanan Beşiktaş maçı bu kulübün renklerini sırtına geçirmiş bir takımın ne hallere düştüğünü gösterdi. Futboldur bu. Yenersin de yenilirsin de.. Ama giydiğin formanın hakkını vermeden sahadan bir an önce çekip gitmeyi düşünerek oynamak Galatasaray’ın ne hale geldiğini göstermiyor mu sana? Harcanan onlarca milyon euro, yapılan muhteşem stat, milyonlarca taraftar ligi 11. ya da 12. bitirecek bir takım için miydi?

Artık geçmişi konuşmayı bırakalım. Gelecek seçimde adaylardan Ünal Aysal Galatasaray’a Başkan olacak. Aysal’ın yönetim kurulunda “koalisyon” havasını seziyorum. Çünkü birbirlerini istemeyen insanların yönetim kurulu masası etrafında oturmaları kulübe yarardan çok zarar da verebilir. Yöneticilerin kişisel ihtiras ve çıkarlarını bir yana bırakıp sadece Galatasaray’ı düşünmeleri gerek.

Futbol Galatasaray’ın ekmek teknesi. Neredeyse yeniden bir takım kurma zorunluluğu var. Gelecek yıl Avrupa’da oynamayacak olan Galatasaray’ın yurt dışından çok iyi transfer yapması da zor. Yapsa bile bir verecekken, 1.5 vermek zorunda. Bu arada seçimden hemen sonra Galatasaray’ın yeni hocasıyla sözleşme imzalaması ve futbolu kim ya da kimlerin yöneteceğini belirlemesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi