Bitkilerle tedaviyi destekleme sanatı

Bitkilerle tedaviyi destekleme sanatı

Fitoterapi Yunanca pytos ( bitki ) ve theropy ( tedavi ) kelimelerinin bileşiminden oluşan sözcüktür.

Son yarım yüzyıldır güncelleşen bu çalışmalar esas itibariyle XX. yüzyılın ortalarında İkinci Dünya Harbi sonrası sanayileşmenin çok hızlanması ile kolaylaşan yaşam şartları içerisinde çokca yer aldı.

Doğal olandan uzaklaşma ile meydana gelen beslenme şartlarının değişmesi, insanların alışkanlıklarında ki farklılaşmalar ve bunun yanında en önemli etken de modern tıpta tedavide kullanılan ilaçlarda sentetiklerin çoğalması ve sonuçta her geçen gün sağlık sorunlarının artması birbirini izledi.

Gelinen sonuçlar düşünülünce ne oldu da bu kadar çok hastalıklar arttı sorusuna cevap aranmaya başlandı.

Daha evvelinde ki yaşam şartları ve hastalıklara yaklaşım tarzı ve uygulanan tedavi yöntemleri değerlendirildi ve sonuçta XX. yüzyılın III. çeyreğinde fitoterapi çalışmalarının temeli başladı.

İlim ve bilimin geldiği kazanç noktaları değerlendirildi. İnsanlık tarihince bilinen ve yararlanılan şifalı bitkiler ve uygulama pratikleri değerlendirilip hijyenik şartlarda laboratuar ortamlarında ilmi heyet huzur ve müdahilinde bitkilerin özünden ekstaratının hazırlanıp özel ambalaj içinde kullanıma sunulma şekli olan biyolojik aktif ürünler diğer adıyla gıda takviyeleri üretildi. Ki bu ürünler sağlıklı ve kaliteli beslenme esnasında vücudun iç dinamiklerini tetikleyerek ;

-Bağışıklığın güçlenmesine

-Hücre yenilenmesine

-Vücutta ki toksin, kist, lezyon, miyon, iltihap, ölü hücre gibi negatiflerin temizlenmesine

-Temizlenen bu bölgelerde hücre bazında enerji yüklemesi yapmak ve hormonel dengeyi sağlamakta

-Üremeyi destekleme ve yeniden yapılanmaya destek sağlamakta diye faydalarını kısaca sayabiliriz.Bünyenin kendini yenilemesi ise fıtrat gereği tüm canlılara verilen bir hususiyettir.

Öyleyse kaliteli ve sağlıklı yaşam için bu nimetlerden yararlanılmalıdır.Bu da her geçen gün bizim insanımızca da farkına varılmaktadır. Hele bir de sağlık sorunu varsa o zaman bu çalışmalar daha da önem kazanacaktır.

Modern tıp tedavi sistemine destek sağlaması amacıyla hiçbir riske muhatap olmadan yüksek oranda yararlanılması ve bunun da kısa sürede netice vermesi mümkün olabilmektedir. Gıda takviyesi veya biyolojik aktif ürünler diye bilinen bu nimetleri sanıyorum ki ilgilenenleri uzun yıllardır yaşadıkları olumsuzluklardan, sıkıntılardan rahatlamalarına imkan sağlayacaktır.Bu çalışmalar şimdi küresel kirlenme, hormonlu gıda maddelerinin sağlığa verdiği zararlardan korunmak, ve yararlanılabilsin diye, gayretle devam ediliyor. Bize ayrılan bu köşe de fırsat buldukça kazanımlarımızı paylaşacağız.

Daha sağlıklı günler umuduyla sevgi muhabbetlerimi arz ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi