İşin cılkı çıktı..

İşin cılkı çıktı..

Habere bakın habere.. Tam da “komedinin böylesi” dedirtecek cinsten!.. Batman’da aralarında kamu çalışanlarının da bulunduğu bir grup Galatasaraylı, şampiyonluğu hediye ettiği gerekçesiyle Fenerbahçe’ye teşekkür, Fener taraftarı için ise başsağlığı ilanı vermiş..
Aralarında, Vali Yardımcısı Sedat Sırrı Arısoy, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Beşiri Kaymakamı Arif Yalçın, Batman eski milletvekili Nezir Nasıroğlu ve Batman Gazetesi sahibi Nizamettin İzgi’nin de bulunduğu Galatasaray taraftarları, Batman Gazetesi’ne ilan vermişler..
Bakın ilanda ne söylemişler;
“Fenerbahçe’nin içine düştüğü durumdan büyük bir üzüntü duymuş bulunmaktayız.. Biz asil Galatasaraylılar olarak, her zaman maddi (aslında biz de sıkıntı içindeyiz ama) ve manevi açıdan Fenerbahçe’nin yanında olacağımızı ifade ederken, inanılmazı gerçekleştirerek, yönetiminin sunduğu bol para gafletine kapılan yıldızlar topluluğundan (Fenerbahçe), bundan sonraki yıllarda da aynı başarıyı göstermesini diliyor ve bekliyoruz!..”
Gazetede ayrıca, Fenerbahçe taraftarları için başsağlığı adı altında “acılarını paylaşıyoruz” şeklinde de bir ilan yer aldı..
Habere göre geçen yıl da Fenerbahçe taraftarları, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları için başsağlığı ilanı vermiş.. Demek ki, bu iş Batman’da alışkanlık olmuş..
Hani ne derler?.. Gülermisin, ağlarmısın?.. Tam tulûat.. Şu eylemi yoldan geçen vasıfsız kişiler yapsa veyahut söz konusu ilanı birkaç fanatik genç Galatasaraylı verse yüreğim gam yemeyecek!.. öyle ya, hadi olur derim, taraftardır, gençtir, birbirlerini kızdırıyorlar der, geçerim!.. Ama bakıyorum; “Vali Yardımcısı, Kaymakam, Belediye Başkanı, eski parlamenter, gazete sahibi” kısacası vilayetin en seçkin zevatından bir gurup, cümbür cemaat gûya gırgır geçiyorlar.. Buna da şükür, bari bir de tabut yakmamışlar..
Toplumsal mütabakata en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde koskoca adamların, üstelik her biri makam mevki sahibi olan bu kişilerin, yaptığı böylesine gayri ciddi bir işi bilmiyorum onaylayanınız var mı?.. Bence hoş değil.. Bunun önünü alamazsınız!.. Bugün Galatasaray, yarın Fener, öbür gün Beşiktaş.. Alışkanlık yapar, makamlar mevkiler sulanır.. Sonunda da olay ister istemez enseye tokata kadar uzanır..
Tek kelimeyle, yakışmamış!..
Ne Vali Yardımcısı’na, ne Kaymakam’a, ne Belediye Başkanı’na.. Ne de diğerlerine..
Sportif anlamda nasıl bir Türkiye arzu ettiğimizi hep söyledik, halen de söylüyoruz.. Demek ki, anlatamamışız!..
0 halde bir daha tekrar edelim..
“Kazananın kaybedeni şefkatli bir biçimde kucakladığı, kaybedenin de kazananı gönülden alkışladığı bir Türkiye istiyorum!.”
Bu ifadelerimi taraftarlar, gençler eminim ki anladılar..
Sıkıntı, üst düzey takılanlarda..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi