Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Seçimin şifresi: 502512631.5

Seçimin şifresi: 502512631.5

Seçimlere kaç gün kaldı?Seçime kadar 3 hafta sonu var, dördüncüsünde sandık başındayız..

Kamuoyu araştırmaları artık belli bir oranda polarize olmaya başladı.

Seçim sonuçları muhtemelen şöyle olacak: % 50, % 25, % 12, % 6, % 3, % 1,5 çift rakamlı oranlarda artı-eksi % 2, tek rakamlı oranlarda artı-eksi % 1 gibi düşünün. AK Parti daha şanslı gibi duruyor.

Hangi partinin nereye oturacağını da varın siz hesab edin..

% 1’in üzerinde 6 parti ya da blok olacak.

Tabii bu sonuçlar bugünkü dengelerle ilgili.. Mesela 2 gün sonra MHP’de deprem olabilir.. MHP ile BBP arasında bir “U borusu” mevcut.. Mesela HAS Parti ve SP ile AK Parti arasında da böyle bir bağ sözkonusu. DSP ile CHP arasında da.. CHP ve MHP’nin bu dengede etkileşimi daha radikal.

Sandığa yaklaştıkça, CHP ve MHP’de ibreler aşağıyı, AK Parti’de yukarıyı gösteriyor..

AK Parti için en yüksek oy oranı % 52, CHP için % 27. MHP baraj çizgisinde ve ibre aşağı.. Kimine göre MHP’nin “bir kasetlik canı kaldı”. BBP’nin MHP’nin boşluğunu doldurup dolduramayacağı konuşuluyor..

Ergenekon’un başka avukatları olduğuna göre burada sorun yok. MHP’deki bazı unsurları kullanmak için ise MHP’ye gerek yok. MHP tabanı ve ülkücü gençlik açısından ise BBP çok daha uygun gözüküyor..

Bana göre BBP, MHP’ye göre daha iyi bir seçim kampanyası yönetiyor.. Bahçeli çok yıprandı. Özellikle son kaseti çıkan adamın, MHP’de kadından ve aileden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirilmiş olması kafaları çok karıştırdı.

Her partide, toplumun her kesiminde bu tür şeyler yaşanabilir, ama kimse böyle risk taşıyan birini aileden ve kadından sorumlu bir konuma yükseltmez. Biri bunu ona teklif etse de o bunu kabul etmez. Bu kişinin insan ilişkileri ve üslubu zaten her şeyi yansıtıyor. Bilinmeyecek bir şey değil bu durum. Bu işi bilenler de susuyor. Bu nasıl bir siyaset ve ahlak anlayışı ise..

Tamam, birileri ülkücü siyaseti yeniden dizayn ediyor ya da etmek istiyor etmesine de, peki bugünkü MHP’yi kim böyle dizayn etti? MGK’nın siyasi araştırmalar merkezi mi burası, solun istepnesi mi?

MHP’de ne olacaksa seçimden önce olmak durumunda. Seçimden sonra MHP yok, yeni bir kadro oluşacak oluşmasına da, parlamento grubu ne olacak? Bunun anlamı bölünmüş bir MHP, kendi içinde kavgalı, sorunlu, kilitlenmiş bir MHP.. Yani öyle görülüyor ki, MHP’de sular bugünden yarına durulmayacak..

Ülkücü hareket için BBP tek çıkış yolu gibi gözüküyor.. MHP tabanının BBP’ye ihtiyacı var.. Rayından çıkan, derin güçlerin dizayn ettiği bir MHP için BBP bir şans ve fırsat gibi gözüküyor..

Bir BBP’li arkadaşın e-mailinde anlattığı bir durum var: “Ya bu hareket BBP ile bütünleşecek ya da derin güçlerin elinde bugünkü gibi, giderek CHP zihniyetindeki insanların elinde, iş bitirici birtakım çevrelerin Truva atı olarak kullanılmaya devam edilecek.. Dahası seçimden sonra hareket kendi içinde bölünecek, gruplar arası çatışmalar yaşanacak, MHP’yi dışarıdan dizayn etmek isteyen çevreler devreye girecekler, Demirel devreye girecek, Haberal devreye girecek.. CHP, DP, MHP arasında gidip gelen isimler süreci kontrol etmeye çalışacaklar..”

Bana kalırsa bu seçimlerin kilit partisi BBP.. Anayasa değişikliği için, parlamentoda Anayasal çoğunluğa ulaşabilmek için iki şart gerekli. MHP’nin baraj altı kalması ve aynı şekilde bu tabanın BBP içinde temsil edilerek, darbe mağduru bir kadronun Ergenekon ve Balyoz gibi MHP’nin idealleri ile taban tabana zıt olanların, MHP’yi ele geçirmelerine izin verilmemesi.

Buna karar verecek olan Ülkücü kadrolardır.

Bu seçimlerin rotasını tayinde AK Parti-CHP dengesi ne kadar belirleyici etkiye sahipse, MHP-BBP dengesi de Anayasa reformu da en az o kadar etkilidir..

Benim açımdan en çılgın proje, siyasetin rotasını belirleyecek olan proje Anayasa değişikliğidir..

Bana göre, BBP, yeni dönemde barış yapıcı irade olarak ve yeniden yapılanmanın, büyük anayasa değişikliğinin çerçevesinin çizilmesinde karar vericiler arasında masada olması gereken bir partidir. Bugünkü MHP daha şimdiden yerini seçmiş gözüküyor. O CHP’nin yanını, Ergenekoncuların ve Balyozcuların, Perinçek ve Özkan’ın safını seçti.

Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi