Rahim Er

Rahim Er

Başkan Obama’ya teklif

Başkan Obama’ya teklif

------------
“Amerika’da mahkûmların yüzde 93’ü cezalarını çektikten bir süre sonra hapishaneye dönüyor. Hapiste Müslüman olanlardan sadece yüzde 3’ü geri dönüyor!”
------------

Amerika’ya ilk defa TGRT’ye cihazlar almak için 1992’de gelmiştim. New York üzerinden Las Vegas’taki fuara geçecektim. Beni alanda Musa Korkmaz karşıladı. Bir kitabevi işletiyordu. İstanbul Darüşşafaka Caddesinde bulunan Hakikat Kitabevi’nin kitaplarını satmaktaydı. Şimdi Hakkın rahmetine kavuşmuş olan o güzel insan bir taraftan arabasıyla New York’u gezdirirken bir taraftan da anlatıyordu:
-Burada mahkûmların yüzde 93’ü cezalarını çektikten kısa bir süre sonra tekrar suç işleyip hapishaneye dönmekteler. Fakat Amerikan adalet bakanlığının bir husus dikkatini çekmiş. Hapishanede Müslüman olanlardan sadece yüzde üçü geri dönüyormuş. Merak ediyorlar. Bu mahkûmlar, nasıl ıslah olmaktalar? Bakıyorlar ki Hakikat Kitabevinin kitaplarını okumaktalar. Bunun üzerine bakanlık bize müracaat etti, şimdi kitaplar satın alıp kendileri hapishanelere dağıtıyorlar.
Bu uygulama kaç yıl sürdü bilmiyorum.
Sayın Barack Obama İslam âlemine sesleniyor. Nutkunun özü tek cümle:
-İslamiyet’le değil, terörizmle savaşıyoruz!
Başkan’a teklifimiz olacak.
Hristiyan âlemine de hitap etmelisiniz. ‘Müslüman eşittir terörist!’ olamaz. Hristiyanlar, Müslümanları tanımıyor. Selefiniz Bush, Irak’a ‘bu bir Haçlı Seferidir’ diye girdi. Bu virüsü hafızalara tekrar G.W. Bush soktu. Nitekim şu ân Kaddafi de söze ‘Haçlılar’ diye başlayarak destek arıyor. Haçlı zihniyeti terk edilirse terör ciddi anlamda geriler. Terk edilmezse Mushafı şerif yakan papazlar, Peygamberimiz Muhammed aleyhisselama izafe edilen çirkin karikatürler devam eder. O zaman da huzur Kaf Dağının ardına kaçar.
Çare, Amerikan Adalet Bakanlığının eski uygulamasıdır. Bu kitaplar, mahkûmlara, cezaevlerine, okullara ve kütüphanelere dağıtılmalıdır.
Dünya, huzura ancak Ehl-i Sünnet Yolu’ndan kavuşabilir. Pax Ottomana’ın yüksek muvaffakiyetindeki sır budur. Osmanlı, Sünni bir devlettir. Sünni yani Ehli Sünnet itikatta aşırılıklar caiz değildir, itidal esastır, bu yol orta yoldur.
Karanlık doğru kitapla aydınlanır. Terörü sadece kurşunla, tankla topla alt etmeye çalışmak mümkün değil. Şu an kim bilir kaç kişi Usame bin Ladin olma hayalleri kuruyor. Çare kitaptır, vicdanlarda yer almaktır. Teklifimizin bütçesi olsa olsa 500 milyon dolar civarındadır.
O kitapları okuyan iyi insan olur.
Samimi Müslüman olur.
Adalet Bakanlığının arşivlerine bakabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi