Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Evimizde Kur'an okuyabiliyor muyuz?

Evimizde Kur'an okuyabiliyor muyuz?

Bu hafta hanımlarımıza, düzenli Kur'an-ı Kerim okuyabiliyor musunuz, ayrıca meal ve tefsirini takip edebiliyorsunuz diye sorduk. Hanımlar bu konuda gerekli disiplini sağlayamadıklarını fakat grup çalışmalarına katıldıklarını ve dini bilgilerini geliştirmeye gayret ettiklerini belirttiler.

Haftada bir cüz bitirmeye çalışacağım

l Ben evimde pek bir şey okuyamıyorum. Maalesef çok istediğim halde kendimi disipline edemiyorum. Ama bir arkadaş grubum var iki haftada bir onlarla toplanıyoruz ve tefsir çalışması yapıyoruz. Burada hem birbirimizi görmüş oluyoruz hem de dinimizin emirlerini öğreniyoruz. Ben Kur'an'ı anlamıyla beraber tanımaya başladıktan sonra hayatımda çok şey değişti. Daha önceden dünyayı ne kadar çok önemsediğimi anladım. Halbuki Allah bize Kitabında kurtuluşun reçetesini gösteriyor ama göremiyoruz. Biz aileler evlerimizi bir medreseye dönüştürmeliyiz. Ama nedense tembel davranıyoruz. Evin işleri, günlük meşgaleler bizi oyalıyor. Sizin bu sorunuzdan sonra ben de kendimi epey sorguladım. Bundan sonra haftada bir cüz bitirmeye çalışacağım.

Salihe Y. (ev hanımı)

Duyarlılığımızı kaybettik

l Ben kendim çalışıyorum, akşamları yorgun oluyorum. Hafta sonları da genellikle kayınvalideme gidiyoruz. Evde düzenli Kuran okuyamıyoruz. Bu konuda çok ihmalkar davrandığımızı söyleyebilirim. Ama ne yazık ki biz Müslümanlar son yıllarda bu duyarlılığımızı kaybettik. Sadece kulaktan dolma bilgilerle yetiniyoruz. Rahmetli annem günde bir cüz okumadan yatmazdı, biz ayda yılda birkaç sayfa ancak okuyabiliyoruz. Ama eşimin güzel bir huyu var, haftada bir hadis ezberler ve bize anlatır. İnşallah daha fazla gecikmeden Kur'an'ı da evimizde okumaya başlarız.

Halide Ş. (eğitimci)

Kur'an'dan hiç kopmadık

l Biz hafta sonları Bir süre okur ve tefsiri üzerinde çalışırız. Bu konuda eşim çok hassastır, bizi de yönlendirir. Büyük kızım hafızlık yapıyor, küçüğüm yılda iki kere Kur'an'ı hatmeder. On yıl öncesine göre daha az çalışıyoruz ama yine de Kur'an'dan hiç kopmadık. Hamdolsun bu konuda bizi yetiştiren hocanın büyük etkisi var. O bize günde bir cüz okumayan fakirdir derdi biz buna inandık. Allah kitabımızdan ve imanımızdan ayırmasın.

Ayşegül K. (ev hanımı)

Mazeret üretiyoruz

l Ben kendim on yıla yakın kurs hocalığı yaptım. Öğrencilerime Kur'an'ı okumayı ve üzerinde düşünmeyi tavsiye ettim. Kendi hayatımda da buna uymaya çalıştım. Şu an evde kayınvalidem var ona bakıyorum. O yüzden eskisi kadar üzerine düşemiyorum. Açıkcası bizler biraz tembelleştik sebeplerin arkasına sığınıyoruz. Ama Cuma günleri Yasin okurum, ölen yakınlarıma fatihe gönderirim, çocuklarımı da buna teşvik ederim. Bu konuda hanımlarımız çok ihmalkar. Komşularım çeşitli dallarda kitaplar okuyorlar, hiç işlerine yaramayacak bilgiler ediniyorlar. Ama Kur'an'a yönlendirdiğimizde pek ilgilenmiyorlar. Bir de nasıl olsa anlamıyoruz deyip mazeret üretiyorlar. Anlayarak okursak daha iyi olur ama anlamasak bile Kur'an bir rahmettir okumalı ve üzerinde düşünmeliyiz.

Nazife B. (ev hanımı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi