Aziz Üstel

Aziz Üstel

CHP ve MHP’nin kasetlerle imtihanı

CHP ve MHP’nin kasetlerle imtihanı

Önce Baykal’ı alaşağı ettiler bir kasetle. Ardından MHP’nin on üst düzey yöneticisi istifaya zorlandı kaset zorbalığıyla. Kapalı kapılar ardında yapılanlar, evlilik kurallarını çiğnese de, ahlak sınırlarını aşsa da, gene kapalı kapılar ardında kalmalı inancı doğrudur. Çözüm aile içinde bulunmalı. Boşanma bir yoldur; olanlara sünger çekip yola devam etmek de.

Ancak gerek Baykal gerekse de MHP kasetlerinin amacı birilerinin bu iki partiyi de yeniden biçimlendirme isteğine dayanıyor. CHP’nin kasetçisi başarıya ulaşırken, MHP’ninki şimdilik de olsa, başarıyı yakalayamadı. Yani Devlet Bahçeli yara aldı ama kaleyi teslim etmedi. Bu, var olan parti yapısını, seks skandallarıyla değiştirmek ve yeniden biçimlendirmek adlı oyunu defalarca dünya siyaset sahnesinde gördük. Hemen size bir örnek: Gary Hart, 1984 ABD Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti adaylığını tam kazanmak üzereyken, birileri, Hart’ın evlilik dışı ilişkisini belgeleyen görüntü ve fotoğrafları basına sızdırdı. Hart istifa etti. Yerine Demokratlar Walter Mondale’i seçmek zorunda kaldı ve Cumhuriyetçi Ronald Reagan seçimleri yüzde 59’a yüzde 41 kazandı. Bu görüntüleri kimin sızdırdığıysa belli olmadı.

Ancak, bu son kasetler sonucu MHP’nin baraj altında kalacağına inanmıyorum, 12 Haziran’da. Tam aksine barajı üç dört puan geçecektir. Bu mağdura sahip çıkmak mantığı değildir. Seçmen oyunun demokrasi dışı yollarla şu ya da bu partiye yönlendirilmesini kabul etmez. Düne kadar MHP’ye oy vermeyecek birçok kişi, salt bu kasetler yüzünden mühürü üç hilale basacaktır. MHP’yi yeniden biçimlendirmek isteği de bir başka bahara ya da parti kongresine kalacaktır!



Av Mevsimi televizyona geliyor

Av Mevsimi filmini biliyorsunuz. Şener Şen, Cem Yılmaz ve birilerinin daha oynadığı, Yavuz Turgul’un çektiği film hani? Bu filmin televizyonda falanca kanalda oynayacağı bildiriliyor çeşitli televizyon kanallarından. Tanıtımı bi garip yalnız! Görüntü dışı davudi bir ses, “Bir cinayetin hayatınızı değiştireceğini bilseydiniz, gene de peşinden gider miydiniz?” diye soruyor! Kimse kusura bakmasın da, siz hiç böyle salakça bir laf duydunuz mu? Hangi cinayetin peşine takılırsanız takılın, hayatınız alt üst olur! Siz bir cinayete bulaşacaksınız sonra da lay lay lom diyerek var olan yaşamınıza geri döneceksiniz! Kim yazıyor bu tanıtımları birader? Hızlandırılmış ana okulu terk bebeler mi!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi