Engin Ardıç

Engin Ardıç

Kıvrıkoğlu Paşa'dan mektup

Kıvrıkoğlu Paşa'dan mektup

Sayın Emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'ndan bir mektup aldım. Aynen yayınlıyorum:
"Sayın Engin Ardıç, 27 Nisan 2008 tarihi ve 1084 sayılı Aydınlık Dergisi'nin 2. sayfasında Doğu Perinçek imzasıyla yayınlanan başyazının 8. maddesinde, Ergenekon örgütünde "Bir Numara"nın "06 HK" rümuzlu Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu olduğu, 23 Nisan 2008 tarihli Sabah gazetesinde Engin Ardıç imzasıyla yayınlanan makaleye atfen açıklanmıştır.
Sayın Ardıç, Ergenekon örgütünün ismini ve kimlerle ilişkilendirildiğini ben de Türk halkı gibi basından öğrenmiş bulunuyorum.
Siz 23 Nisan 2008 tarihli köşe yazınızda 06 HK rümuzuyla örgütün bir numaralı kişisine işaret etmekte ve bu iddianızı söylentilere dayandırdığınızı belirtmektesiniz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde HK rümuzlu pek çok üst düzey general bulunduğuna göre siz bu iddianızla onların hepsini benim şahsım da dahil şaibe altında tutmaktasınız.
Eğer ismime bu söylentiler içersinde yer veriliyorsa bunu bir iftira olarak kabul ediyor ve nefretle kınıyorum.
Sayın Ardıç, haber değeri olmayan birtakım söylentileri köşenizde yazarak kamuoyunu yanıltmanız hem şaibe altında tuttuğunuz insanlar hem de yazarına zarar vereceği gibi aynı zamanda mensup olduğunuz gazeteye olan güveni de sarsacaktır.
Sayın Ardıç, sizden bazı isteklerim olacak:
1) Bu mektubumun köşenizde aynen yayınlanmasını,
2) Eğer yazınızda yer verdiğiniz HK rümuzuyla şahsımı kastediyorsanız bu iddianızı ispatlamanızı,
3) Bu rümuz ile benim dışımda birini hedefliyorsanız o zaman sizden köşenizde bu rümuzun bir başka şahsa ait olduğunu (isim vermeden) açıklamanızı önemle rica ediyorum.
Açıklama yapmadığınız taktirde bu rümuzun şahsıma ait olduğu ortaya çıkacağından bu durumda da benim için tek çare yargı yolunu kullanmak olacaktır.
İyi dileklerimle... Hüseyin Kıvrıkoğlu, (E) Orgeneral, 23. Genelkurmay Bşk"

Ve açıklamam
Sayın Orgeneralim,
Elime çok geç ulaştığı için ancak şimdi yayınlayabildiğim mektubunuz beni çok üzdü. Adı geçen yayın organını izlemediğim için meseleden haberim de olmadı ve dolayısıyla tekzip de edemedim.
Ben o yazıyı, belirttiğim gibi, tamamen bazı yayın organlarında gözüme ilişen bazı söylentiler üzerine yazmıştım. HK rümuzuyla ne sizi ne de bir başka değerli subayımızı kastetmiş değilim. Kaldı ki, yazımda bu tür rümuzlu kişilerle ilgili olarak hiçbir şekilde "general" ya da "paşa" kelimesi de geçmiş değildir.
HK kimdir? Böyle bir kişi gerçek midir? Varsa, rümuzu bu mudur? Şerefim üzerine yemin ederim ki, bilmiyorum. Bilmem de mümkün değildir.
Ergenekon soruşturmasında şu anda tutuklu bulunan ve yargılanmayı bekleyen şaibeli bir şahsın bu konuda benim yazıma atfen yaptığı ve yapacağı "spekülasyonları" ne kadar ciddiye almak gerekir, onu da takdirlerinize bırakıyorum... Size atılmış olan bir iftira varsa, ilgili şahsın bunun hesabını da mahkemede kendisi vermesi gerekir. Benim yazıma herhangi bir atıfta bulunmaya ve yazımı "kullanmaya" hiçbir şekilde hakkı yoktur!
Sayın Orgeneralim, sizi tenzih eder, amacımın hiçbir kötü niyet taşımadığına lütfen inanmanızı rica ederim.
Derin saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Engin Ardıç Arşivi