Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

CHP 1. parti

CHP 1. parti

Seçimlere kaç gün kaldı?
Tamı tamına 14 gün..
Gündeme bomba gibi düşen iki iddia var:
1- Parti liderlerinden birine bir suikast yapılacak..
2- CHP seçimlerden birinci parti olarak çıkacak..
İlk iddianın sahibi, yaptığı tahminlerin % 90 gerçekleştiğini savunan Ulusalcı Anayurt gazetesinin yazarı Muhsin Akıl, 12 Haziran’a kadar bir parti genel başkanına suikast düzenlenebileceği iddiası ile yeni bir tartışma başlattı. Akıl, seçimden sonra Türk-Kürt çatışmasının çıkartılabileceğini de iddia etti.
Aynı doğrultuda bir başka haber daha: Bahçeli’ye saldırılacak! Bu iddianın sahibi de eski DYP milletvekili. Kaset skandalları ile sarsılan Bahçeli hakkında şok bir iddia; 6 HAZİRAN’DA Bahçeli’nin Diyarbakır’da saldırıya uğrayacağı şeklinde..
2. iddia bu iddianın peşinden geliyor..
Haberin kaynağı Cumhuriyet yazarı Cüneyt Arcayürek..
Ben kendisini 11 Eylül 1980 öncesinden tanırım. O gece de Erbakan’ın odasında birlikteydik. Tehditkar bir şekilde sert ifadeler kullandığını hatırlıyorum.. Arcayürek’in yazısını okuyunca o günleri hatırladım..
Arcayürek köşesinde “25 Mayıs Perşembe günü Güncel’de ismini vermediğim bir ünlü işadamımızın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere dayanarak; CHP’nin 12 Haziran seçiminden birinci parti olarak çıkacağını söylediğini yazdım. Genel yayın müdürümüzle beraberdik. Anketlere göre, kesin saptamayı (iddiayı) kuşkuyla karşıladığımda “Sizinle bu konuda bahse girerim” dediğini, hatta bizim mütevazı önerimize karşılık -bahsi kaybederse- “ne istersek, ama ne istersek alacağını” altını çizerek söyledi. O kadar emindi CHP’nin birinci parti olacağından. Yazının yayımlandığı 25 Mayıs’ta ve dün sabah; “CHP’nin birinci parti olacağını kesin ifadeyle söyleyen ünlü işadamının kim olduğunu soran” yoğun istekler geldi, okurlardan ve partililerden! CHP’nin bu seçimde AKP’den ülkeyi kurtarmasına o denli gönül bağlandı ki; olası sonucu aldığı bilgilere dayanarak, üstelik bahse girecek kadar kesin bir ifadeyle söyleyen ünlü bir işadamının adını yazmak zorunluluğu doğdu: İnan Kıraç’tı. 25 Mayıs’ta da yazdığımı yineleyeyim: 12 Haziran’da; AKP’den bir an evvel kurtulmayı yıllardır özleyen ben, bahsi kaybetmeyi... Sayın Kıraç da kazanmayı bekliyoruz!” diye yazdı.
Bu iddiaları doğru bulmayabilirsiniz, ama Arcayürek yazıyorsa ve sözün sahibi Kıraç’sa bu iddiaları ciddiye almak zorundasınız!?..
Kıraç “güvenilir kaynaklar”dan bu bilgiyi almış. Bu bir kamuoyu araştırması sonucu değil herhalde.. Arcayürek’e göre bu “kesin bir saptama”. “Ben söylüyorsam doğrudur” mantığı ile söylenmiş bir söz.. İhtiyarlar, böyle münasip görmüşler demek ki!
Bu beyanlar derin bir planın işareti olarak kabul edilebilir..
Geçen gün biri, Yazıcıoğlu olayını hatırlatarak, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye helikoptere binmemesini tavsiye ediyordu.. Erdoğan da dikkat etmeli. Diğerleri de.. Çünkü iyi saatte olsunlar işbaşında gibi sanki..
Bahçeli’nin mutlaka barajı aşması gerek. Onun için de mazlum-mağdur rolüne bürünmesi lazım.
Tek başına Erdoğan’a suikast geri teper. Başkaları da hedef alınmalı.. Bahçeli’ye başarısız bir suikast mesela..
Arcayürek diyor ki: “Yazarımız Leyla Tavşanoğlu’na Washington’da bir ABD yönetim yetkilisi, RTE’nin zaten ayakta olan sinirlerini daha bir bozacak bir iki sonuç açıklamış: AKP’nin 367’ye ulaşması hayal. Oy oranı yüzde 38! MHP de baraja takılmaz!” CHP’liler ABD’ye gittiler ya, orada zaten onları karşılayacak bir Yahudi lobisi var. Çetin Doğan’ın damadı herhalde bu fırsatı kaçırmamıştır.. ABD’li yetkili de bu lobiden biri olabilir.. AK Parti % 38 olduğuna ve MHP de barajı aşacağına göre, ufuktaki iktidarı oluşturacak koalisyon şimdiden belli.. % 35 CHP, % 13 MHP, eşittir % 48. Şimdi bu senaryonun hayata geçirilmesi için PKK’ya da iş düşüyor ve tabii Yahudi lobisine de..
Seçimlere şurada iki hafta kaldı kalmasına da, bana kalırsa yeni bir kaset patlamasına hazırlıklı olalım..
Zor bir sürece giriyoruz. Çoğu gitti, azı kaldı ama, keskin bir viraja giriyoruz.
Herkesin bir hesabı var, Allah’ın da bir hesabı var. Mekerallahu! Görelim Mevlam neyler. Bakarsınız evdeki hesaplar çarşıya uymaz. Birileri Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan da olurlar. Selam ve dua ile.
Twitter: @aDilipak

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi