Rahim Er

Rahim Er

826 yıl süren rüya

826 yıl süren rüya

Şanlı Peygamber -sallallahü aleyhi ve sellem- Hendek Harbi’nde “Le tüftehanne’l Konstantiniyyete ve le nî’mel emrü zâlike’l emr ve le nî’mel ceyşü zâlike’l ceyş/Konstantiniyye bir gün fetholunacaktır, O’nu fetheden emir, ne güzel emirdir ve O’nu fetheden asker ne güzel askerdir” diye istikbalin İstanbul’unun fethedileceğini muştulamışlardı.
Hicri 5. yılda, 627 senesinde verdikleri bu müjde, 826 yıl boyunca Müslümanların büyük rüyası oldu. Beldet’üt tayyibe/güzel şehir, Araplar tarafından 5 kere, Osmanlılar tarafından da 7 kere muhasara edildi. İlk İslam Kuşatması, Hazreti Osman’ın Şam Valisi olan Hazreti Muaviye komutasında yapılmıştır.
Konstantiniyye, ancak 29. Kuşatmada 29 Mayıs 1453 tarihinde fethedildi. Oğuzların Kayı Boyundan bir Osmanlı Türkü ile O’nun aynı zamanda Sultan’ın Ordusu olan necib milleti, kutlu Peygamber müjdesine nail oldular.
İstanbul’un fethi, Türklerin İslamın bayraktarlığı vazifesini de devralma tarihidir. Fatih Sultan ‘Mehemmed Han’ Halife değildi. Lakin, fiilen Halifeydi. ‘Halife’ unvanını hukuken ilk defa 29 Ağustos 1516’da Yavuz Sultan Selim Han aldı. Emanet-i Mukaddese’nin Payitaht’a gönderilmesi ise 6 Temmuz 1517 tarihindedir.
İstanbul’ un hükmettiği topraklar, 23 milyon 400 bin km2’ye kadar çıkmıştır. Bu şehir, hiçbir gün 777 bin km2 gibi küçük bir toprağa merkezlik yapmadı. Bu ceza 24 Temmuz 1923 tarihli Lozan Muahedesiyle Ankara’ya kesilmiştir. İstanbul, 29 Ekim 1923’e dek 470 yıl devletin merkezi oldu. 3 Mart 1924’e kadar 408 yıl da Dar’ül Hilafe’ydi.
II. Mehmed tarafından fethedildi.
Peki kim muhafaza etti?
Sultan II. Abdülhamid.
Bu padişah, siyonist tezgâhıyla 27 Nisan 1909’da tahttan indirilerek Selanik’e sürgüne gönderildi. 3 yıl sonra Beylerbeyi Sarayına nakli yapıldı. Selanik düşmektedir. Padişah, düşman eline geçebilir. Diğer taraftan İstanbul 13 Kasım 1918’de İtilaf devletleri, Britanya Krallığı, Fransa ve İtalya tarafından 55 gemi ile gelen 3500 askerle işgal edilir. Bu işgal başlamadan evvel İttihad Terakki, Payitahtı Anadolu içlerine nakletmeyi planlar. Bu defa nezaret altındaki Sultanı İstanbul’dan da götürmek isterler. Devrik Padişah der ki:
- Hiçbir yere gitmem! Ben, Bizans imparatoru kadar da mı olamayacağım? O çarpışa çarpışa surların dibinde öldü. Verin bir tüfek, kendimi müdafaa ederim!..
Bu dirayetli çıkış üzerine başşehrin naklinden vazgeçilir.
İstanbul, o gün boşaltılsaydı bugün Selanik gibi bir Yunan şehriydi.
İşgalciler, 6 Ekim 1923’te gittiler.
Ama geldikleri gibi gitmediler.
Neleri alıp götürdüklerini namuslu tarih yazacaktır.
BOP belki de bir eski projedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi