Cemal Nar

Cemal Nar

PKK ve BDP Üstüne Sorular ve Cevaplar

PKK ve BDP Üstüne Sorular ve Cevaplar

Ülkenin en derin yarası terör belasıdır. Bu terörün kaynağı bize göre inkarcı sistemdir. Bu ülkede bir İslam cari olsaydı biz asla böyle sorunlar yaşamazdık.

Evet, her sorun gibi bu sorunu da İslam çözebilir. Ama sistem ona başvurmuyor. O yüzden sorunun altında inleyip duruyor. Kibir ve gururun acı neticesi gözler önünde maalesef.

İşte bu yüzden insiyatifi halk eline almalı ve Türk’üyle Kürd’üyle bu soruna bir çare bulmalı. Bu çare nerede mi? Halkın ellerinde. Bunu her Müslüman bilmeli aslında. Ama İslam bilinmiyorsa, asıl sorun burada demektir. Bu da sistemin en zalim yanı. İslam’ı bilinmezliğe mahkum etti. Terör de buradan besleniyor zaten. Bu açıdan bakıldığında terör gerçekten sebep değil, sonuç.

İyi de, bırakalım başkalarını, İslam’ı gönüllü kabul eden, namazını kılan, dinin emir ve yasaklarını hayatında yaşayan şuurlu bir Müslüman da bu tuzağa düşerse artık ne denir? Yani tuz da kokarsa elden ne gelir?

Doğuda bazı Kürt kardeşlerimizin kafası iyi karışmış. Batıda yaşayan Türk kardeşlerimiz içinde de aynı kafa karışıklığı var. Ha Kürtçülük ha Türkçülük, ulusalcılık olsun, konuyla ilgili yazdıklarımız ortada. Biz hep “çare İslam’da” dedik. Buna davet ettik. Elimizden bir şey gelmiyorsa, evimizde oturur, fitneye iştirak etmeyiz, bu da bize bir çaredir. İslam’da çare tükenmez.

İşte o kafası karışık kardeşlerimin her iki kesiminden kimileri var ki bize hakaret ediyor, bizi tehdit ediyor. Korktuğumdan değil, bıktığımdan “artık yeter” diyor ve ırkçılık konusunda artık yazmam diyorum. Bu sözümü tutabilir miyim? Bilmiyorum, emin değilim.
Türkçülerin derdi malum, bizi hain sanıyorlar. Kürtçülerin hali de malum, kırık plak gibi aynı sözleri anlamsızca tekrar edip duruyorlar. Bin kere yaz, aynı soruyu soruyorlar. Onlardan birisine verdiğim kısa kısa cevaplarla bu bahse bir son vereyim. Zira bu konunun konuşulması bile beni çok üzüyor artık. Bilmem ki konuşmak ve yazmakla onları gündemde tutmak suretiyle zalimlerin ekmeğine yağ sürüyor muyum?

İşte bazı sorular ve cevapları:

Soru 1: PKK sebep değil; olsa olsa 80 yıllık inkar, imha ve asimilasyon politikaların bir sonucudur.

Cevap 2: Diyelim ki öyle, bu onu temize çıkarmaz ki. Bu bahane ile PKK ve kötülükleri desteklenemez ki. Bu Müslümanın mükellefiyetini kaldırmaz ki. Ona haramı helal etmez ki.

Soru 3: Bulgaristan’daki, Kıbrıs’taki Türkler için istediğimizi Kürtler için istedik mi?  Oysa biz ne yaptık, sistemin ırkçı politikalarının değirmenine su taşıdık.

Cevap 3: Evet, istedik. Kürtlere yapılan zulmü kendimize yapılmış bildik ve ağladık. Elimizden geleni kendimiz için de, onlar için de yaptık, ama henüz başaramadık. Biz de bu sistemde zulümlerle yaşadık. Ne yapalım, başaramamak suç mu? Mücadele devam ediyor. Sana düşen Materyalist dinsiz PKK ve BDP’ye yaslanarak kardeşlerinle mücadele etmek değil, kardeşlerinle beraber İslamca mücadele vermektir. Dünyada ve ahirette bundan daha salim ve saadetli yol yoktur.

Soru4: 90 li yıllarda Kürt coğrafyasında uygulanan devlet terörüne karşı kaç makale yazdınız?

Cevap 4: Evet, hem konuştum, imkanım olduğu kadar hem de yazdım. Bu sitedeki geçmiş yazılarıma bakabilirsiniz. Diyelim ki yazmadım, bu benim kusurum, seni küfrü desteklemekten kurtarır mı? Ben kendimi yakarsam, sen de mi yakacaksın

Soru 5: Beş bin köy yakıldı, 18 bin faili meçhul işlendi, insanlar asit kuyularına atıldı. Neredeydiniz?

Cevap 5: Sen neredeysen, ben de oradaydım. Konuşuyordum, yazıyordum, ağlıyordum. İnkar edeceğine teşekkür etsene! Ama ben teşekkür de beklemiyorum, çünkü bir Müslüman olarak vazifemi yaptım. Benim çabalarım, yazılarım, konuşmalarım ve oyumu verdiğim partilerin gücü olsaydı, dediklerin zaten olmayacaktı. Oturup bunun muhasebesini yapalım.

Hem o zulümler “PKK terörü var” diye yapıldı. Bugün derin devletin PKK ve diğer terör örgütleri ile olan gizli ilişkileri konuşuluyor. Eğer bu kesinlik kazanırsa sen o zaman gör asıl acıyı.

Unutmayın, PKK sizin en büyük düşmanınızdır. PKK sizin de başınızın belasıdır… Yazık ki siz onu kurtarıcı sanıyorsunuz.

Soru 6: Hala anadilde eğitim hakkına tahammül edemeyen nice dindar kesim var. Umarım siz bunlardan değilsiniz.

Cevap 6: Evet, maalesef var. Aslında ırkçı cumhuriyet eğitiminden geçerek beyni az çok yıkanan inanlardan bu tepkiyi almayı normal karşılamak gerek. Yanlışı savunmuyorum. Kaynağını gösteriyorum. Önemli olan onlara doğru düşünme becerisini kazandırmak. Siz herkesi Müslümanca düşünebilmeyi bilen mi sanıyorsunuz?

Siz bile PKK yı savunurken, aynı yanlışların kurbanı değil misiniz? Kime ne deme hakkınız var?

Cehaletten kaynaklanan bu sorunlar yavaş yavaş aşılacak inşallah.

Hem bunu biraz da sizin kendinizi ifade biçiminde arasanız olmaz mı? Bu taleplerinizi PKK ile aranıza mesafe koyarak isteseniz olmaz mı? Kan dökmenin yanlışlığını net olarak haykırsanız olmaz mı? Bazı istekleri zamana bıraksanız, tedricen, aşamalı gitseniz olmaz mı? Her istediğiniz hemen olmazsa, aklınıza hemen kan dökmek gelmese olmaz mı?

Soru 7: Lütfen yasakları savunarak zülme ortak olmayın yoksa yarın huzuri ilahide hepimiz bu hesabı veririz. İnsanların dillerinin farklı ilması Allah'ın ayetlerindendir. Bir dili inkar eden Allah'ın ayetini inkar etmiş olur.

Cevap 7: Biz bunları burada yazdık. Bizi niye bilmeden itham ediyorsunuz? Siz her Türk’e böyle mi bakıyorsunuz?

Soru 8: Bugün gelinen noktada tehlikenin büyüklüğünü yeni mi farkettiniz? Sen kardeşini dışlarsan gideceği yer burası.

Cevap 8: Doğru mu bu? Farzedelim ki doğru, benim kardeşimi dışlamam, ona dinsizleri destekleme ve terör ile kan dökme hakkını verir mi? Siz Dinde mükellef değil misiniz?

Sen de adam öldürmeye gittin mi? İçinde Allah’a iman olduğu halde gidebildin mi? Bana dediğin gibi “yarın huzuri ilahide hepimiz bu hesabı veririz” dediğin halde gittin mi? Gitmediysen, olur olmaz bu tehdit de neyin nesi? Gitmediysen, onlara hak vermekle destek verdiğini ve akan kandan hissene pay aldığını biliyor musun?

Sevgili Peygamberimiz: “Bütün dünyanın zevali bir adamı öldürmeye değmez” buyuruyor. Sence bir dil için adam öldürmeye değer mi?

Yine Sevgili Peygamberimiz: “Yarım kelime ile de olsa adam öldürene destek veren, teşvik eden, günahına ortak olur” diyor. PKK nın döktüğü kana ortak olmaya imanın ve vicdanın razı mı?

Soru 9: “Şunu da ekleyip bitireyim: PKK/BDP'nin zihniyeti ile 1930 li 40 li yılların CHP'sinden hiç bir fark yok. CHP, İslam'a karşı Şamanizm'e PKK de İslam'a karşı Zerdüştlüğe sığınıyor. PKK'nin kuracağı Kürdistan; Kaddafi'nin, Mübarek'in ülkesinden farkı olmaz.”

Cevap 9: Mübarek kardeşim, madem PKK ya verilen destek Zerdüştlük küfrüne ve Kaddafi ve Mübarek'in diktatörlüğüne verilmiş demektir, bunu sen kendin söylüyorsun, bunu biliyorsun da daha nasıl PKK yı mazur görüyor da destek sözleri söyleyebiliyorsun?

Biz şuurlu Müslümanlar CHP yi ne zaman mazur gördük ki sen PKK yı mazur görüyorsun Allah aşkına?

Velhasıl siz de biz de iş yapacaksak İslam için çalışalım. Derdimizin devası ancak ordadır vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi