Ziya Şengül

Ziya Şengül

Milli maç ve Emre

Milli maç ve Emre

Yarın Belçika ile çok önemli bir milli maç oynayacağız. Kaybetmemek kaydıyla iyi bir performans sergilemek zorundayız. Eğer kazanacak olursak, Avrupa Şampiyonası’na gidebilmek için grubumuzda büyük avantaj elde edeceğiz.

Teknik Direktör Guus Hiddink en azından maç berabere bitsin isteği içinde. Kaybedersek dedikoduların kahramanı Hiddink, Chelsea yolunu tutar mı bilemem. A Milli Takımımız Hamit Altıntop’tan bu maçta yararlanamayacak. Bu arada Gökhan Gönül için iyi haberler geliyor. Bu maçta oynamak için sakatlığı önemsemiyor.

İleride tek santrfor Colin Kazım var. Ben ondan bu maçta çok ümitliyim. Eğer oyuna iyi konsantre olursa, vurdum duymaz havadan kurtulursa, Belçika savunmasını tek başına rahatlıkla geçer gider ve golünü de atar.

Arda Turan için söylemek istediğim; üst düzey yeteneklere sahip, Avrupa’ya gitmekle gitmemek arasında bir düşünceye de sahip.. Ama hepsini bir kenara itmeli, sadece ve sadece yarın oynayacağımız Belçika maçını düşünmeli.

Emre Belözoğlu için de söyleyeceklerim var. Son çıkan haberler inşallah bu futbolcunun kafasını karıştırmaz. Emre Belözoğlu deyince, aklıma son haftalardaki menajerlik şirketinin abuk sabuk hareketlenmesi ile ortalığın arap saçına dönmesi, karman çorman bir şeyler yapılmaya çalışılması geliyor ve bunlar kafama takılıyor. Düşünebiliyor musunuz, dünya çapında denilecek kadar önemsenen bir menajerlik şirketinin, akla hayale gelmeyecek acemice ve amatörce mesaj çekmesi herkesin kafasını karıştırdı. Ekrem Okumuş mesajın sahibi. “Ben bu mesajı çektim” diyor.

Ama ilave ediyor: “Şaka yaptım..”

Böyle şaka olur mu?

Sen futbol dünyamıza hidrojen bombasınıı at, sonra şaka yaptım diye çık ortalığa, gülerek aklın sıra kendini aklamaya çalış! Bunlar nasıl şeylerdir, nasıl bir menecerlik kafasıdır? Burada Emre’nin de adı geçiyor. Biz Emre’den yarınki maçta çok önemli beklentiler içindeyken bunları konuşuyoruz.

Fenerbahçe takım olarak şampiyonluğu kutluyor. Önümüzdeki sezon için kadrosunu güçlendirip, Şampiyonlar Ligi’nde üst seviyede hedefe uzanmak istiyor. Ama gelin görün ki, savcılar, etik kurulları, Futbol Federasyonu’nun tüm birimleri yarınki milli maçı değil, bu Ekrem Okumuş denen kardeşimizin mesajı ile ilgileniyor.

Sonuçta ne olur bilemem..

Tek bilmek istediğim ve beklentim, Belçika karşısında alıncak galibiyet.. Olmazsa, beraberliktir.

Aksi halde alınacak bir yenilgi hem umutlarımızı sona erdirir, Türk futbolunda derin yaralar açar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi