Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

Bu hafta gençlerimize arkadaş seçiminde neleri dikkate aldıklarını sorduk. Arkadaş seçiminde samimiyete ve dürüstlüğe önem verdiklerini ifade eden gençler, seçecekleri arkadaşlarının bilgi ve donanımlarıyla kendilerine katkı sağlamasını beklediklerini söylediler.

Siyer okuyoruz

Şu an üniversite ikinci sınıfta okuyorum. Lisede bir arkadaşım vardı bana çok zarar verdi. Arkadaşım kıskanç biriydi, iyi bir şey yapmak istediğimde beni engellerdi. Hiç unutmam bir kere kendime bir liste yaptım ve bu kitapları iki ay içinde okuyacağım dedim. Ertesi gün bir program çıkarmış, bana "iki ay boyunca yapabileceğimiz şeyleri belirledim, şuralara gideceğiz, alış veriş yapacağız, şu arkadaşı ziyaret edeceğiz..." dedi.

Onu çok sevdiğim için kıskançlığını sevimli görmeye çalışıyordum. Ama liseyi bitirdiğimde onun bana ne kadar zarar verdiğini anladım ve yavaş yavaş ilişkilerimi bitirdim.

Şimdi samimi olduğum iki arkadaşım var birlikte ders çalışıyoruz, siyer okuyoruz, hafta sonları dışarı çıkıyoruz. Arkadaşın iyisi insanı bilgi olarak besler kötüsü yoluna çelme takar. Ben seçeceğim arkadaşın kıskanç olmamasını ve paylaşmayı seven biri olmasını isterim. Ayşe K. (öğrenci)
Bana örnek olabilecek biri olmalı

Ben arkadaş seçerken, bana örnek olabilecek kişilere önem veririm. Mesela şu an iki arkadaşım var, ikisi de kitap okumayı severler, yanlış alışkanlıkları yok, geleneklerine bağlılar. Sınıfta bir arkadaşım vardı dersleri çok iyiydi arkadaş kurbanı oldu şimdi okulu filan bıraktı, sokaklarda geziyor. Annem bana hep nasihat eder, arkadaşını iyi seç yoksa zarar görürsün der. Ben bu konuda annemi dinlerim ve arkadaşlarımı dikkatle seçerim. Eğer seçtiğimiz arkadaşlar bizi iyi şeylere teşvik ederlerse daha başarılı oluruz. Bildiklerimizi paylaşırız, bilmediklerimizi birlikte öğreniriz. Bildiğiniz üzere atalarımız, "Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" demişler. Onlar bu sözü boşuna söylememişler. Hayrunnisa Y. (öğrenci)

Alışverişe birlikte çıkarız

Ben çok arkadaş canlısı biriyimdir. En az otuz tane arkadaşım vardır ama sadece ikisiyle samimiyimdir.

Biz arkadaşlarımızla birbirimize çok destek veririz. Mesela ben müsait olmadığım günlerde arkadaşlarım benim yerime işe bile gelirler. Alışverişe birlikte çıkarız, birlikte tiyatroya sinemaya gideriz. Bugüne kadar bana zarar veren bir arkadaşım olmadı, hepsi çok iyiler. Hatta geçen hafta benim doğum günümde çok güzel bir kolye almışlar. Çok mutlu oldum. Ben seçeceğim arkadaşımın samimi olmasını beni anlamasını ve zor günlerimde yanımda olmasını isterim. Bu özellikleri taşıyorsa onu arkadaşım olarak görebilirim. Şu an bizim grupta bir sorun yok, sorun olsa da kendi aramızda çözeriz. Fatma S. (kasiyer)

Seçtiğim arkadaşta samimiyet ararım

Benim sadece bir arkadaşım var. Arkadaş edinmekte çok zorlanıyorum. Şu an lise ikinci sınıfta okuyorum ve sınıfta samimi olduğum bir arkadaşım var. Üniversiteye gittiğimde ondan ayrılacağım. Bu beni çok üzüyor. Çünkü zor arkadaş oluyorum ama arkadaşıma çok sadık kalıyorum. Arkadaşım da bana sadıktır. Birlikte sınavlara çalışırız, hafta sonları ya o bana gelir ya da ben ona giderim. Ben seçtiğim arkadaşta samimiyet ararım. Samimi olmalı, bana yalan söylememeli hatalarımı düzeltmem için yardımcı olmalı. Bir de başkalarını gördüğünde beni bırakıp gitmemeli. Birlikte hareket etmeliyiz. S. K. (öğrenci)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi