Aziz Üstel

Aziz Üstel

Hedefte bir başına Tayyip Erdoğan!

Hedefte bir başına Tayyip Erdoğan!

Milli Savunma Bakanlığı açıklamış, AK Parti ve Başbakan’a ‘örümcek’ diyen, “irtica.org ve irtica.net” sitelerinin IP adreslerini bakanlık almış. Niye almış? Genelkurmay’ın isteği üzerine. Taraf Gazetesi’nin manşetinden verdiği bu haber, sadece düşündürücü değil ürkütücü de.

Ne yatar Tayyip Erdoğan nefretinin kökeninde? AK Parti demiyorum, çünkü hedef, ta ilk günden bu yana bir kişi. Peki neden?

The Economist dergisi bir yanda, The New York Times gazetesi öte yanda, hem AK Parti hükümetine övgüler düzer, “Ta 1945’ten bu yana Türkiye’ye gelmiş en iyi hükümet” der, öte yandan da bu seçimlerde AK Parti’ye oy verilmemesi gerektiğini yazar! Gene hedef Tayyip Bey’dir. Peki neden?

Kimi iş adamları AK Parti’nin değil, örneğin CHP’nin seçimlerden birinci parti olması için dua eder. Aslında istemedikleri bir tek kişidir, parti değil. Tayyip Erdoğan’dır o kişinin adı. Peki ama neden?

Çünkü darbecilerin karşısında, yıllar boyu onlarca siyasi gibi el pençe divan durmaması, ülkesini bölgenin birinci sırasına oturtması, yılgınlıklara kapılmaksızın, Türkiye’ye Cumhuriyet’in 100. yıldönümünü hedef göstererek milletin kollarını sıvaması gerektiğini gündemden düşürmemesi, “aman küçük olsun, bizim olsun” tayfasını çok ama çok rahatsız ediyor. Hele de demokrasi açılımları var ya? Tamamlanmamış da olsa, altı tam anlamıyla doldurulamasa da, kimilerini çıldırtıyor. Star Gazetesi’nin cumartesi günkü sayısında yayınlanan haberde belirtildiğince, Diyarbakır Başsavcısı’nın Dicle Üniversitesi’nde yapılan törenlerde öğrencilerle halay çekip Kürtçe şarkılara eşlik etmesi, ardından da “bundan 5 yıl önce olsa töreni terk eder, Kürtçe şarkı söyleyen herkesi tutuklatırdım!” demesi, Kürt ve Kürtçülük ticaretinden rant sağlayanların suratında patlayan Erdoğan tokadıdır! Eh bunlara bir de yüksek enflasyondan milyarları cebine atanların tek haneli enflasyonda ekmek parası için ter dökmek zorunda kalmalarını da eklerseniz, Tayyip Erdoğan’ın neden hedefte tek başına olduğunu anlarsınız!

Zeugma Mozaik Müzesi

Müzeler kuruldukları topraklarda binlerce yıl yaşamış insanların kültürünü günümüze taşır. Yıllarca müzecilik yerinde saydı Türkiye’de ne yazık ki. Topkapı Müzesi, Beşiktaş’taki Resim Heykel Müzesi, askeri bir iki müze der, dururduk. Ama son yıllarda birbiri ardına müzeler açılıyor hem özel sektör hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle. Bunların sonuncusu Zeugma Mozaik Müzesi. Müzenin koleksiyonunda bulunan bin 450 metrekare mozaik, 140 metrekare duvar resmi, 4 Roma dönemi çeşmesi, 20 sütun, 4 kireç taşından yapılmış heykel, bronz Mars heykeli, mezar stelleri, lahitler ve mimari parçalar, restorasyonu yapılarak sergiye konulmuş. Yılsonunda, koleksiyon tamamlandığında mozaik bölümü iki bin beş yüz metre kareye ulaşacak. Müzenin adına Zeugma denmesinin nedeniyse, Athena Heykeli Zeugma’dan kaynaklanıyor. Heykelin gövdesi uzun yıllardan bu yana Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin bahçesindeydi, şimdiyse müzenin girişinde duruyor. İnsan sırf bu muhteşem müzeyi görmek için bile Gaziantep’e gider arkadaş.

Size bir bilmece

Öyle bir suç vardır ki, işlemeye kalkışırsanız cezayı yersiniz. Yok eğer işlerseniz bu suçu, kimse kılınıza dokunamaz.

Nedir bu suç?

Bulamadınız mı?

O zaman söyleyeyim:

İntihar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi