Aziz Üstel

Aziz Üstel

AK Parti 330’u bulmamalı sivil Anayasa olmamalı!

AK Parti 330’u bulmamalı sivil Anayasa olmamalı!

CHP, MHP ve de meclise girdikten sonra BDP grubunu oluşturacak bağımsızların tek amacı AK Parti’nin sivil bir anayasa hazırlayıp bunu referanduma taşıyabilecek 330 sayısını bulamaması.

Peki nedir bu sivil ve özgürlükçü anayasa korkusunun nedeni?

CHP, halka rağmen halkçı, sosyal demokrasinin her türlü kurallarını çöp sepetine atmasına karşın toplumcu demokrat, bu ülkede günümüze değin taş taş üstüne koymamış olduğunu bile bile ülkenin mimarıyım diye ortaya çıkabilen bir yukarıdakiler/aşağıdakiler yapısı içinde, 12 Eylül anayasasının kısıtlayıcı hükümlerine sıkı sıkıya yapışmış. CHP hala hiçbir eleştiriyi kabul etmiyor; özeleştiri de yapmıyor! Son örneği Süheyl Batum’un kendi düzenleyip de sorularına cevap veremeyeceğini var saydığı Mehmet Altan’la Fehmi Koru katılacak diye, son anda bir iş bahane ederek kendi gelmediği basın toplantısı!

CHP’nin gözünde millet devlet için var; devlet millet için değil. İş böyle olunca da özgürlükçü, yani milletin baş tacı edileceği yeni bir anayasa işine gelmiyor.

MHP Türkiye’nin çok sesli yapısını içine sindiremiyor. Sivil anayasa dendi mi, Türkiye sınırlarının değişeceğini, eyaletler düzeninin kurulacağını, bölgesel özerklikler döneminin başlayacağını öne sürüyor, böyle bir şey olmayacağını bilse de.

BDP’ninse tek maddelik gündemi var; o da Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan çıkması. Bunu anayasaya koy, sonuna kadar destekler. Onun ötesinde hiçbir şey umurlarında değil. Ne yazarsan yaz, ne çizersen çiz!

Eh hal ve gidiş böyle olunca da seçimlerde bu üç partinin yol haritası belli oluyor. Ne yapıp edip AK Parti’yi 330’un altında tutmak! O kadar! İktidar olmak falan hikaye!


STAR Ege temsilciliğinin muhteşem açılışı

STAR Gazetesi’nin Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Kaplan dostumun kusursuz ev sahipliğinde, geçtiğimiz Çarşamba akşamı, Mustafa Karaalioğlu, Operasyon Grup Başkanı Haşmet Gökırmak, Ergun Babahan, Reklam Grup Başkanı Tülay Dölen ve gene gazetenin üst düzey yöneticileriyle bendeniz katılarak, hem STAR hem de Kanal 24’ün İzmir Cumhuriyet Meydanı’ndaki yeni bürolarında, olağanüstü bir gece yaşadık. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir, Aydın Valileri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili adayı Hüseyin Tanrıverdi, milletvekilleri, milletvekili adayları, sanayiciler, iş adamları, Ege Üniversitesi Rektörü ve sayısı yüzleri aşan davetli topluluğu bizleri yalnız bırakmadı. İzmir, STAR’ı bağrına bastı, STAR da İzmir’e sonuna değin hizmet sözü verdi. Laf aramızda, gördüğümüz coşkulu karşılama, İzmir’i bugüne değin ihmal ettiğimiz için bizi az biraz utandırmadı değil. Ama 8 Haziran 2011 Çarşamba STAR için bir milat oluşturdu. Bundan böyle İzmir ve Ege Bölgemizi, STAR, olanca gücüyle kucaklayacak; her derdinde yanında olacak, her sorununu sayfalarına taşıyacak, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi