Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Mehdi gelirse!

Mehdi gelirse!

Sahi ne olacak, nasıl tanıyacağız Mehdi’yi..

Şia’nın Mehdi’si kayıp.. Çocukken kaybolmuştu. Aradan asırlar geçti ama 40 yaşlarında biri olarak zuhur edecek.
“Ben Mehdi’yim” diyen herhangi birine inanacak değiliz herhalde.. İnanmak isteyenler için piyasada en azından bir düzine yalnız Türkiye’de var.
Hani kayıp mehdiye DNA testi yapılacak değildir herhalde. İmam Muhammed Mehdi. İmam Hasan’ın oğlu. 869’da kayboldu..
Mehdi, İslâm inancına göre Deccal’in olduğu bir zamanda gelecek ve Deccal’e karşı savaşacak. Hz. İsa tekrar yeryüzüne inince onun yanında olup Deccal’i yenmesine yardım edecektir. Deccal, Hz. İsa’yla (Mesih) savaştığında daha fazla güç olanağı olmasına rağmen yenilecektir. Bir rivayete göre Mehdi’nin babası Hz. İsmail’in, Hz. Muhammed’in (sav) soyundan, annesi ise Hz. İshak’ın, (Hz. İsa’nın) soyundan olacaktır. Aynı zamanda 12. İmam, Mehdi’dir.
Mehdi’nin bir de Deccal’i olması gerekiyor.. Bir de ardından Mesih gelecek..
Şiiler ve Sünniler iki ayrı Mehdi bekliyorlar.. Müslümanlar, Yahudiler ve Hıristiyanların bekledikleri Mesihler de farklı.. Hıristiyanlar bir Anti Krist bekliyorlar, Müslümanlar da Mesih’in karşısında bir Deccal..
Bunların gerçekliği konusunda 3 dinde de ciddi tartışmalar var..
Bir de nasıl gelecekleri sorunu var. Gökten mi inecek, yerden mi çıkacak, mağaradan mı çıkıp gelecek? Ya da ruh olarak birine hulul mü edecek. Hasan Mezarcı mesela Mesih’in kendi bedeninde hayat bulduğunu söylüyor..
Mehdi, Mesih, Deccal, her kimse onu nasıl tanıyacağız?
Mucizelerinden mi? Onun geçmişini sorgulayarak emin ve hikmet sahibi bir zat olmasından mı? Vahiy gelmeyeceğine göre durum biraz karışık..
Dabbetül Arz ve Yecüc Mecüc zaten dünyanın daha önce karşılaştığı bir durum değil.. Kur’an-ı Kerim’de zikredilen kıyamet alametlerinden en açık anlaşılanı, sekine/tabut/sanduka. İçinde mukaddes emanetlerin; Hz. Musa’nın asası, 10 emrin yazılı olduğu levhalar, Hz. Davud’un kılıcı ve Hz. Süleyman’ın mührünü taşıyan vahiy sandığı..
Peki ABD, İngiltere bize Mehdi diye birini göndermeye kalkarsa ne olacak?
Mehdi Şam’a gelirse Suriye polisi onu tutuklar. Suudi Arabistan’da da durum farklı olmaz.. Kudüs’te İsrail’le sorun yaşanır.. Irak’ta Arap Şiası onu İran’a vermez. İran da Mehdi’yi Kum’a ya da Tahran’a götürür, Araplara vermez..
İran Şiası Sünni geleneği doğrularsa Şiiler ne yapar ya da Sünniler, Şia’yı doğrulayan bir Mehdi’nin gerçekliğine inanır mı? Ya da Sünni bir Mehdi’ye Kum, Tahran, Necef uleması ne der?..
Ya aynı zamanda iki Mehdi çıkarsa, doğrusu hangisi nasıl karar vereceğiz..
Durup dururken niye bu konuya girdim? Bir; bugün seçim var. İç politika dışında bir konu yazmam gerekiyordu. İki; İran’da başlayan bir tartışma İslâm dünyasını kısa sürede etkisi altına alacaktır diye düşünüyorum, onun için.
Ha! Bu arada Mehdi gelir gelmez. Onu bilmem. Yeni bir resul, yeni bir kitap gelmeyecek. Onu biliyorum. Ama yarın bana biri gelse, doğru, güzel, hikmet dolu şeyler söylerse, onu kabul edecek ve ona uyacağım. “Benim adım şu, ben şöyle şöyle biriyim” dese, abuk subuk şeyler söylerse onu da kabul etmeyeceğim.. O bakımdan rahatım. Öyle cifir hesaplarına filan de itibar etmiyorum.. Bu arada içimizden bazı cemaat yapılarını, bu işi kullanıp, Müslümanlar arasında fitne-fesat çıkartmak isteyenler, kavga çıkartmak isteyenler olduğunu da biliyorum.. Biz ahir zaman peygamberinin ümmetiyiz. Kıyamet fitnesi konusunda da Müslüman kardeşlerimi uyarırım..
Mehdi-Mesih gelse de gelmese de, benim için ancak yaptığımızın karşılığı vardır. Hz. Ali zamanında Hz. Ali’nin kanına elini bulayanlar cehenneme, Firavun zamanında Mısır’da Hakk’ı tutup kaldıranlar cennete gidecektir..
İran meselesine gelince, Ahmedinejad ve arkadaşları zuhurun yakın olduğunu düşünüyorlar. Hüccetiye’de yeni bir dini oluşumun peşindeler, Tüm stratejileri de bunun üzerine kurulu. Kum, rehberlik, meclis, Devrim Muhafızları, Rafsanjani gibi isimler hep farklı şeyler söylüyorlar. Siyasi sonuçları da bu işin son derece ağır.. Eğer İran’da Mehdi tartışması sokağa taşarsa, korkarım birileri bunu fırsat bilerek Sünni dünyayı da bu çatışmanın içine çekmek için kolları sıvayacaktır.
İşte buna dikkat edelim..
Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi