Rahim Er

Rahim Er

Şimdi helalleşme vakti

Şimdi helalleşme vakti

Tayyip Erdoğan, bugün sadece Türklerin değil, Endonezya’dan Fas’a Müslümanların bir Dünya Markası’dır.

> Washington, DC

Seçimler yapıldı...
Seçim neticesi, seçilenlere, milletimize ve bölgemize hayırlı olsun. TBMM sadece Türkiye’nin değil, bölgenin de Büyük Meclisidir. Seçimler, Doğu Türkistan’dan Endülüs’e, Kırım’dan Yemen’e kadar devasa bir bölgeyi alakadar ettiği için dünya da yakından takip etti. Seçmen, bir kere daha ağırlığını istikrardan yana koydu.
Seçimlerden sonra içeride 3 olay önem kazanacaktır.
Biri hemen, ikincisi bir miktar sonra diğeri ileriki yıllarda.
Hemen olan Sivil Anayasa’dır. Yapanları yargılanan bir anayasa masum kabul edilebilir mi? İkinci mevzu Başkanlık Sistemidir.
Üçüncüsü ise ikinciyle irtibatlı:
Tayyip Erdoğan, son kere genel başkan.
Yerine kim gelecek?
İleriki zamanlarda bu sorulacaktır.
Şüphesiz ki sayın Erdoğan kimi işaret ederse o, ama bu mesele AK Parti için büyük imtihan olacaktır? Çünkü, Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü şahsiyeti partisinden baskındır. Tayyip Erdoğan, bugün sadece Türklerin değil, Endonezya’dan Fas’a Müslümanların bir Dünya Markası’dır. CHP’de, MHP’de oylar partiye verilir. AK Parti’de ise Tayyip Erdoğan’a verildi. O’ndan sonra yapılacak bir hata, partiyi ya böler veya bitirir. Turgut Özal, daha sonra kendi ikrarıyla sabittir ki bu hataya düş-müştür.
Önümüzde duran fevkalade ciddi diğer konu ise Libya-Suriye hattıdır. Türkiye meseleyi akıllı bir politika ile seçim sonrasına kadar zamana yayıp dalgalanmaya bıraktı. Ama artık böyle gidemez. Üçüncü kere kapımıza gelen fırsat tepilirse büyük vebal olur. Başbakanın defalarca dile getirdiği gibi Suriye, iç meselemizdir:
1. Suriye, en fazla yüzde yedi bir azınlığın demir pençesi altındadır. 2. Bu azınlık 48 yıldır ülkede hürriyetleri gasbetmiştir. 3. O azınlığın dışındaki büyük çoğunluk Türkiye Sünnisidir. 4. Nüfusun en az yarısı Türk vatandaşlarıyla akrabadır. 5. 3.5 milyon Türkmen, 1.5 milyon Kürt, Türkiye’nin ayrıca meselesidir.
Verdiğimiz o kadar desteğe rağmen Beşar Esad, vaziyete maalesef hakim olamamıştır. Bu memleket, Mahir Esad adlı Hitler kopyası bir vicdan mahrumuna teslim edilemez. Suriye’de zulme razı olamayız.
Seçimlerden güçlenerek çıkmış bir Türkiye’nin önünde büyük iç ve dış meseleler duruyor:
İçeridekiler Anayasa ve diğerleri.
Dışarıdakilerse Suriye ve diğerleridir.
Bunlar, sorumluluğunun şuurunda, ahenk ve huzurla çalışan bir parlamento ile çözülebilir. Bu itibarla şimdi helalleşme vaktidir. Herkes herkesten helallik dilemeli. Haklı-haksız sertliklerden çok şeyler kırıldı. Olur ki biz de fark etmeden birilerini incitmiş olabiliriz. Biz de helallik dileriz. Değil mi ki niyet bir, hedef bir, gaye bir. Öyleyse bu kavgalar dünde kalmalı, bugün yeni beyaz sayfalar açılmalı.
Şahsi hak iddialarıyla zaman öldürecek günde değiliz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi