Cemal Nar

Cemal Nar

Tebrikler Aysun

Tebrikler Aysun

Star tv. “Flaş… flaş…” diye duyuruyor haberi. Sonra da detaylı veriyor.

Olay flaşlık değil, basit ve sıradandır aslında. özeti şu:

“Filenin sultanlarından, Türk Voleybol Milli Takımı’nın ve Vakıfbank Güneş Sigorta Kulübü’nün kaptanı Aysun özbek'in tesettüre girdiği ve voleybolu bıraktığı belirtildi.

5-6 yıl önce beş vakit namaz kılmaya başladığı takım arkadaşlarınca bilinen Aysun özbek, bir yıllık daha sözleşmesi bulunan Vakıfbank Güneş Sigorta yöneticilerine, "Bu yıl hacca gitmek istiyorum" diyerek voleybolu bıraktığını söyledi.

Türk voleybolunun en iyi orta oyuncusu olarak bilinen Aysun özbek’in en verimli döneminde bu ani kararı, arkadaşları, ailesi ve kulübünde şok etkisi yaratırken, kulüp yöneticilerinin sporcuyu bu kararından döndürmek için çaba harcadığı öğrenildi.”

Haberi Hürriyet’ten alan Haber 7, kendine yakıştırmadığımız bir de fotoğraf koymuş oraya. (1)

Kadıncağız tesettüre girmiş, Haber 7 açık bir fotoğrafını koyuyor. Bu mudur insana ve inanca saygı? çok ayıp. Bunu Hürriyet yapar, siz yapmayın bari.

Star Tv.nin “saygın” habercisi Uğur Dündar, acaip dehşet saçan bir müzik eşliğinde 15 Mayıs akşamında ustalığını döktürüyor yine. “Laik Türkiye’nin gururuydu, Artık çarşaflı” gibi ifadelerle İnsan haklarını ayaklar altına alarak, bir insanın inancı adına aldığı kararını, tesettürlü Mısır’lı voleybolcuları göstererek, “bu hale mi gelecek?” diye, “bunu laik ve çağdaş Türkiye’ye nasıl reva görürsün?” der gibi, önce bir güzel (!) aşağılıyor. Sonra kararında etkili olan “Kara” sıfatlı çarşaflıları aşağılıyor. çarşaf çarşaftır. Oradaki “kara” bir renk ifadesi mi, aşağılama ifadesi mi, elbette o da biliyor.

Ama ustalığı da şurada; haberi böyle zihinlere yerleştirdikten sonra, şunu da demeden bitirmiyor: “Kendi tercihidir, biz karışamayız.” Epey “nalına” vurduktan sonra bu da “mıhına” mı?

öyleyse bunca aşağılama nedendi? Bunu başta desen ve hiç yapmasan olmaz mıydı?

Gelelim Aysun kardeşimize. Aslı varsa tebrik ediyorum ve diyorum ki; “Her Müslüman kadının bir görevi olan bu davranışınızla hem sevap kazandınız, hem de doğrusunu yapmakla kınanmak arasında tereddüt geçiren bir çok kardeşimize iyi örnek oldunuz. İnşallah bu davranışınız, geçmiş günahlarınıza da kefaret olur inşallah.. Artık kendini bilmez saygısızların saldırılarına da sabırla karşılık verirsiniz. Bu da sizin iç ve dış cihadınız olur.

Bilindiği gibi Allah Teâlâ’nın sevdiği Müslümanların bir özelliği de, dinlerini yaşar ve yayarlar, bu uğurda başlarına gelenlere sabırla karşılık verirler ve kınayanların kınamalarına aldırmazlar.

Size ve eşinize şu ayetleri çokça okumanız ve üzerinde düşünmenizi teşvik ederim.”

“Ey iman edenler! Sizden her kim dininden dö-nerse dönsün: Allah onların yerine öyle bir topluluk getirecek ki, Allah onları sever, onlar Allahı severler. Onlar müminlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı onurlu ve zorludurlar. Allah yolunda mücahede eder ve bu hususta dil uzatan hiçbir kimsenin ayıplamasından korkmazlar. İşte bu Allahın öyle bir lutfudur ki dilediğine verir. Allah Vâsi ve Alimdir: İhsanı boldur, her şeyi hakkıyla bilir.”(Maide, 54)

Yemin ederim zamana: İnsanlar hüsranda. Ancak şunlar müstesna: İman edip makbul ve güzel işler yapanlar, Bir de birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler.”(Asr suresi)

Ha, unutmadan, bir tebrik ve teşekkür de o çarşaflı kadınlara.

(www.cemalnar.com)


1-http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=319635


Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi