Aziz Üstel

Aziz Üstel

Mali kongreden önce transfer zor

Mali kongreden önce transfer zor

Galatasaray, Elmander, Selçuk ve Ceyhun’u renklerine kattı. Ancak hala başarıyı yakalayabilecek bir kadro kurmuş değil. Şu anda Galatasaray’ın efsane kalecisi Taffarel, Sao Paolo’da Fabiano’yu ameliyat eden doktorla birlikte. İlk raporlarda Fabiano’nun sol diz çapraz bağlarının koptuğu belirtilmişti. Ancak sonradan gelen raporlarda, çapraz bağların kopmadığı, sadece küçük bir yırtık oluştuğunu belirtmişti.

Doktorun söylediğine göre Fabiano en geç 6 hafta içinde topla antrenmanlara başlayabilirmiş. Ancak Galatasaray yönetimi Taffarel’in bu raporları alıp Brezilya Milli Takım doktorlarına ve de başka uzmanlara da göstermesini istedi. Eğer bu kişiler de Fabiano’nun 1.5 ay içinde sahalara dönebileceğini söylerse, Brezilyalı yıldız Sarı-Kırmızılı formayı giyecek.

Şimdi gelelim kaleciye... Muslera transferi bitti sayılır. Fakat Muslera’nın bonservisine kulübü tam anlamıyla sahip değil. Uzun lafın kısası bonservisin 4 ortağı var. Bunların üçüyle anlaşma sağlandı. Uruguay’da bulunan dördüncüsüyle de görüşmeler sürüyor. Onun da kısa bir süre içinde Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Gerek Fabiano, gerekse de Muslera transferlerinin bir an önce bitirilmesi için de Fatih Terim sürekli yönetime baskı yapıyor. Ancak Fatih’in bir stoper ve sahada 90 dakika koşacak, mücadele edecek bir ön liberoya da ihtiyacı var. Galatasaraylı yöneticiler hocaya teklif üzerine teklif getiriyorlar. Herhalde Fatih bunların içlerinden birini seçecek.

Bu arada Süper Lig’de oynayan ve Bursaspor formasını giyen Volkan Şen ile Sercan da Fatih’in olmazsa olmazları arasında. Ancak Bursaspor bu iki futbolcuyu da bırakmak niyetinde değil. Bıraksa bile sadece Sercan’ın bonservisi için 6 milyon euro istiyor.

Şimdi bu transferlerin tümünün yapıldığını varsayalım. Ödenecek paraları da alt alta koyup toplayalım. Futbolculara ödenecek bedelleri de ekleyelim. Ortaya dudakları uçuklatacak 25-30 milyon euroluk bir rakam çıkıyor. Şu anda Galatasaray yönetiminin borçlanma yetkisi yok. Ünal Aysal’ın anlattığına göre de Adnan Polat kasayı tamtakır kuru bakır bırakmış. Yani bu transferlerin gerçekleşmesi için 9 Temmuz’da yapılacak Mali Kongre sonrasını beklemek gerek. Bu da Fatih Terim’i hiç mi hiç mutlu etmeyecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi