Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Annem çok beddua ediyor

Annem çok beddua ediyor

l Fatma abla, ben ailenin beşinci çocuğuyum. Şu an üniversitede okuyorum. Ablamlarla bir sorunum yok ama annem çok beddua ediyor. Küçük bir şeyde başlıyor beddua etmeye. Ben annaannemi tanımıyorum ama büyük ablam onun da çok beddua ettiğini söylüyor. Annem bir de beddualarının tutacağını ve benim hayatımın mahvolacağını söylüyor. Onu kırmak istemiyorum ama arkadaşlarıma, giysilerime, yediğim içtiğim her şeye karışıyor. Akşam erkenden yatmamı sabah erken kalkmamı hiç arkadaş edinmememi istiyor. Onun istediği gibi yaşamam mümkün değil ama bunu anlatamıyorum.
F. T
En büyük destekçimiz onlar

l Anne babalarımız kendi ebeveynlerinden getirdikleri bilgi ve tecrübelerini bizimle ilişkilerine taşıyorlar. Bu nedenle bahsettiğiniz sorunlar ortaya çıkabiliyor. Sen de biliyorsun ki, hayattaki en büyük destekçimiz anne babalarımızdır. Onlar kendi hayatlarını, maddi manevi bütün servetlerini bizim için harcarlar. Ama bütün bunlara rağmen bazen bizi anlayamazlar, ya da kendi ebeveynlerinden taşıdıkları yanlış uygulamaları bizimle ilişkilerine yansıtırlar. Burada bizler, onların niçin böyle davrandığını bildiğimizden anlayış gösterebilir ve onları olduğu gibi kabul edebiliriz. Annenize, bu durumdan çok etkilendiğinizi ifade edebilirsiniz ama değişime karşı direnç gösterirse de onu olduğu gibi kabul edeceksiniz. Ama mümkün olduğunca ilişkilerinizde onu kızdırmamaya kırmamaya özen gösterin ve gönlünü alın. Eğer ilişkilerinizde iyileşme olursa beddua etmekten vazgeçecektir.
Hayattan hiç keyif alamıyorum

l Fatma hanım ben elli yaşında bir bayanım. Altı ay önce menopoza girdim. Şimdi hiç uyuyamıyorum, sabaha kadar ayaktayım. Gündüzleri de sürekli ateş basıyor, tansiyonum yükseliyor, hayattan hiç keyif alamıyorum. Torunlarım var biraz onlarla oyalanıyorum, biraz komşulara gidiyorum ama eve geldiğimde yine rahatsızlanıyorum. Kızım doktora git diyor ama ilaç kullanmayı hiç sevmediğimden gidemiyorum. Bu konuda bana neler tavsiye edersin?
C. K
Hayatınızın en güzel günleri

l Sanırım bu süreçte, kendinizi eksik ve yetersiz hissediyor ve yaşlılığa adım attığınızı düşünüyorsunuz. Size öncelikle bu düşüncenizi analiz etmenizi tavsiye ederim. Bu gerçek mi yoksa sizin gerçek dışı hisleriniz mi? Her yaşın kendine göre güzellikleri vardır elli yaş da hayatımızın en güzel dönemidir. Artık çocukları evlendirdiniz ve sosyal aktivitelere katılmaya ve kendiniz için bir şeyler yapmaya vaktiniz var. Bunun için ilim sohbetlerine katılabilir, evinizde çiçek yetiştirebilir, akraba ziyareti yapabilirsiniz. Bu dünyaya iyi bir insan olmak için geldik. Bunun için Allah'a insanlara ve kendimize karşı ne tür sorumluluklarımız olduğunu bilmeli ve bu minval üzere yaşamalıyız. Bunun için yaptığımız her işin bir önemi ve anlamı olduğuna inanacağız. Doktora gitmek istemiyorsunuz, çünkü ilaç kullanmayı sevmiyorsunuz. Ama ilaçlar bizim bozulan mekanizmamızı düzeltme işlevi gördüğünden ihtiyaçtır. Bu nedenle doktora gitmekten ve doktorunuzun verdiği ilaçları kullanmaktan kaçınmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi