Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Artık tansiyonu düşürmek gerek!

Artık tansiyonu düşürmek gerek!

Artık tansiyonu düşürmek gerek! Seçim yapıldı, herkes boyunun ölçüsünü aldı!

Bu seçim öncesinde önceki seçimlerden farklı bir olay yaşandı ve liderler yaptıkları konuşmalar ile tansiyonu bir hayli yükselttiler!

Meydanlar bir hayli gerildi!

İstenmeyen pek çok olay yaşandı!

İşte bu nedenle "Artık tansiyonu düşürmek gerek" diyoruz!

Liderler seçimlerde istedikleri sonuçları almışta olabilirler almamışta!

Hangi sonucu almışlarsa büyük bir olgunlukla karşılamalı ve artık tansiyonu yükseltici konuşmalar yapmaktan vazgeçmeliler! Tansiyonu düşürücü, yatıştırıcı ve hoşgörülü konuşmalar ile meydanlardaki gerginliği sıfırlamaya çabalamalılar!

Bu yapılmazsa, hala sert konuşmalar ile seçim öncesi alışkanlıklar sürdürülmeye devam edilirse Türkiye'nin başının çok ağrıyacağı açık!

Oysa Türkiye'nin sükûnete, huzura ve barışa ihtiyacı var!

Seçim öncesi ölçüsüzce sarf edilen sözlere artık son verilmeli, ağızlardan çıkacak her kelam için uzun uzadıya düşünülmeli!

Yani seçim öncesinin üslupsuzluğu terk edilmeli!

Bütün konuşmacılar ettikleri lafları adeta cımbızla seçer gibi özenle seçmeli ve rakip partilileri incitmemeye büyük bir özen göstermeliler! Seçim öncesinin gerginliği ancak böyle giderilebilir!

Şayet liderler aldıkları sonuçtan beğenmez ve başarısızlıklarını yeni gerginlikler çıkararak ört bas etmeye çalışırlarsa Türkiye bir hayli zor günler yaşayacak demektir!

Artık beyaz bir sayfa açmak gerek!

Dün söylenenler bir şekilde unutulmalı, unutulamıyorsa da uzun bir süre hatırlanmamak üzere rafa kaldırılmalı!

Dün'ü fazla kurcalamak, dün söylenenlere laf yetiştirmeye çalışmak Türkiye'nin hayrına olmayacaktır!

Mümkünse seçim öncesi yapılan konuşmaların üzerine kalın bir çizgi çekilmeli! Çünkü bu konuşmalar ne iktidara ne muhalefete yakışan konuşmalar değildi!

Birbirlerinin şeref ve ahlak anlayışını sorgulayan bir üslup elbette ne iktidara yakışır ne de muhalefete! Ancak ne var ki, seçim öncesinde maalesef böyle bir yol tutulmuştu!

Şimdi kucaklaşma vakti olmasa da hiç olmazsa birbirlerine karşı daha münasip bir üslubu tercih etme ve ortamı yumuşatma vakti olmalı!

Keşke kucaklaşma da sağlanabilmiş olsa!

Zira Türkiye'nin birbirini kıran ve yok eden değil, birbirini kucaklayan ve beraberce yaşayabilen siyasilere ihtiyacı var!

Dileriz bu temennilerimiz gerçekleşme imkânı bulur! Sizler de seçim öncesindeki üslupsuzluktan çok rahatsız olmadınız mı?

"Artık tansiyonu düşürmek gerek" diyoruz ama kimi liderlerin hala seçimden önceki üsluplarında ısrarlı olduğunu üzülerek görüyoruz!

Hâlâ uzlaşmazlar tavırlar sergilemeleri hayra alamet değil!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi