Aziz Üstel

Aziz Üstel

Galatasaray’da transfer rezilliği

Galatasaray’da transfer rezilliği

Galatasaray’ın İspanya çıkarması tam bir fiyasko ile sonuçlandı. Ancak bir Galatasaraylı olarak Reyes ve Forlan’ın alınmaması beni çok mutlu etti. Gerek Reyes, gerekse Forlan hem çok büyük paralar alacaklar, hemde Türkiye’de yan gelip yatacaklardı. “Niye oynamıyorsunuz “ diye sorduklarında da “Süper Lig’de futbol çok sert oynanıyor. Taban yemekten bıktık” gibi daha önce Lincoln’ün söylediklerini tekrarlayacaklardı.

Drogba’ya gelince o da tam bir şehir efsanesi. G.Saray’ın değil hiçbir Türk takımının ona verecek bu kadar parası yok. Tabi eğer gerçekten Drogba ve menajeri Galatasaray’ı arayıp, “Gelmeye hazırız” demişlerse..

Galatasaray’ın iki transfere ihtiyacı var. Bunların biri kaleci, diğeri de sağbek. Onun dışında artık Galatasaray’ın transfere falan ihtiyacı yok. Orta saha tamam. Ujfalusi’nin transferiyle de savunmanın göbeğini güçlendirdi. İleride Baros ile Elmander çok iş yapar. Ama bir an önce bir kaleci ve sağbek transfer etmesi gerek Galatasaray’ın. Eğer bu transferler yapılmazsa Fatih Terim zaten henüz sözleşme imzalamamış, çeker gider.

Transferlerdeki garipliğin nedeni, transferi yapmakla görevlendirilen kişilerden kaynaklanıyor. Ali Gürsoy kaç transfer yapmış bugüne kadar. Abdurrahim Albayrak iç transferlerde çok başarılı. Ama yurt dışından futbolcu getirme konusunda yetersiz. Geriye bir tek Bülent Tulun kalınca koskoca G.Saray Başkanı’nı İspanya’ya götürür eli boş getirirsin. Kimse Ujfalusi’nin transferinden söz etmesin. Çünkü o transfer bir faksla bile bitirilebilirdi. Yönetimde yanlışlar gittikçe artıyor. Sadece transferler değil henüz Sportif AŞ’nin Yönetim Kurulu’nun işlerlik kazanmamış olması büyük sorun. Thomas Kurt ve Estebe Calrada’nın İstanbul’a getirilmesi, 2 gün boyunca imza atmak için muhatap beklemesi sonra da çekip gitmeleri yönetimin ne kadar beceriksiz olduğunun göstergesi.

Hep söyledim. Ünal Bey’in transferi Adnan Öztürk ve Mehmet Cibara’ya bırakması gerekir diye.. Ama Ünal Bey nedense işin ehline değil, işin beceriksizine yöneliyor. Eğer bu böyle devam ederse Galatasaray’ın çok ihtiyacı olan yönetim ve takımda huzur sağlanamaz, bu çok başlılık yakında tartışmalara hatta istifalara bile dönüşebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi