Yılmaz Öztuna

Yılmaz Öztuna

24. Dönem

24. Dönem

Gazete ve televizyonlarımız, geçtiğimiz hafta iki konu ile doldu taştı. Seçildikleri halde Meclis’e giremeyen milletvekilleri dolayısıyle BDP’nin İmralı’nın emri mucibince yemin edip etmeyeceği ve... Suriye askerinin sınırlarımıza gelip Beşar’ın kesip biçtiği halkına “işte Türkler askerimizi görünce donup kaldılar!” zavallı propagandasına girişmesi...
2. Ordu Komutanı Orgeneralimiz, Malatya’dan sınıra geldi. 400 metre ötedeki kaatillikle suçlanan Suriyeli çeteleri seyretti.
Yarınki Salı gününü dört gözle bekliyoruz: Türkiye Büyük Millet Meclisi, 24. dönem’in ilk celsesini açacak. Yeminler edilecek, 550 milletvekilinin çok bozuk Türkçe ile yazılmış metni okuyup okuyamadıklarını dinleyeceğiz. Belki yeminden kaçacaklar da bulunacak.
Hâsılı 28 Haziran 2011 Salı günü, yasama tarihimize geçecek gibi. İnşaallah olumsuz geçmez. Olumsuzluğa yol açan mevzuatı hemen değiştirelim. Türkiye Büyük Millet Meclisi, millî iradeyi kullanmaya ve işler hâle getirmeye yetkili ve görevli tek kuruluştur. Yargı, Meclis’ten çıkan yasalara uyarak karar verir.
Güneydoğu’ya çivi çakmak akıllarına gelmeyen, taş atan otomobil yakan çocuklar yetiştiren BDP, zaten hır çıkarmak için bahane arıyor. Öcalan, ev hapsi istiyor. Bunun için Türkiye’yi tehdid ediyor. Sonra otonomi, müteâkıben bağımsızlık, nihayet Büyük Kürdistan istenecek.
Suriye bahsi, daha da karmaşık. Türkiye, Filistin devletinin kurulmasına çalışıyor. Hamas, Abbas’la görüşmemek için Ankara’ya bile gelmiyor, İstanbul’da dışişleri bakanımızla konuşuyor, herhalde el-Feth’i, İran’ın sözünü dinlememekle suçluyor! Yarın Salı günü, Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan da Meclis’te olacak. Anlaşmazlığın krize dönüşmemesi için fikrini söyledi: Yeni Anayasa’yı hızla yapıp yürürlüğe koymak. Herhalde başka formüllere yanaşmayacağını ihsâs etti. Anayasa Mahkemesi Başkanı da devreye girmek istediğini bildirdi. Kimse, büyük bir seçimden sonra 24. Dönem’in krizle başlamasını istemiyor. Ama milletvekili kaybettiğini ileri süren muhalefetin tutumunun yeni Anayasa’yı bekleyerek yumuşaması ihtimali zayıf görünüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yılmaz Öztuna Arşivi