Aziz Üstel

Aziz Üstel

Kemal abi, ya Apo milletvekili adayı olsaydı?

Kemal abi, ya Apo milletvekili adayı olsaydı?

Apo milletvekili adayı olsa ve seçilseydi, ne yapacaktınız? Kılıçdaroğlu ayağa kalkıp “Milli irade tecelli etti” mi diyecekti!

YSK ve yargı, mazbatasını alıp yemin etmeye gitmesine engel olsaydı, “Bu bir hukuk rezaletidir!” diye nara mı atacaktınız?

“Meclise giren bağımsızlara bakın” diyor Sayın Seyfi Uzunkök: “Aldıkları bireysel oylar belli. Alın Apo’yu koyun bağımsızların arasına; iki milyon oy aldığını da varsayın. Buyurun size millet iradesi! “

CHP “Millet iradesi engelleniyor!” diyor. Peki Apo adaylığını koydu diyelim, aynı lafı edecek miydiniz? Hiç sanmam. Çünkü, “bizimkiler tutuklu; o hükümlü!” diyecektiniz. Peki o zaman bırakın Apo’yu, Karayılan insin aşağı Kandil’den. Tutuklansın, aday olsun, seçilsin, yasal konumu sizin adaylarınız gibi olsun Kemal Bey. O zaman gıkınızı çıkaramazsınız, çünkü Karayılan da bilmem kaç yüz bin oy alır, seçilir ve sizin deyimizle “millet iradesi tecelli eder!”

Bakınız siyasiler dik durmak, sağa sola sapmadan, yalpalamadan yürümek zorundadır. Hele de abuk ifadelerden kaçınmaları şarttır. Sadece Hatip Dicle için meclis yolu kapansaydı “hukukun verdiği karara saygı duymalıyız!” der miydi demez miydi Kemal Bey?

Merve Kavakçı’yı hatırlıyor musunuz? Merve Kavakçı’nın başından örtüsü çekilip alınarak meclisten götürülürken “milletin iradesi” diyen çıktı mı CHP’lilerin arasından? Ona da başındaki örtüsünü görerek oy vermişti, verenler.

Hukuku, lastik gibi bir oraya bir buraya çekiştire çekiştire bu hale muhalefet getirdi. Geçmişte sizden yana olan hukuktan hiç söz etmiyorsunuz? Açtırdığınız parti kapatma davalarından falan! Örneğin Seyfi Oktay’ı ağzınıza bile almıyorsunuz! Emekli olduktan sonra bile Adalet Bakanlığı yapan Seyfi Oktay’dan! Siz Kemal Bey, hukuk bağımsız olsun istemiyor, hukuk sizin emrinizde olsun istiyorsunuz.

Bakın, bugün seçim yapılsın AK Parti en az yüzde 60 oy alır bu son meclisi boykot saçmalığınız yüzünden! İşte bu zigzaklarınız ve tabutta attığınız rövaşatalar yüzünden yüzde yirmilerde dönüp dolaşıyorsunuz. Tutarlı olun; bir dediğiniz bir dediğinizi tutsun. Hem “dün dündür, bu gün bu gün..” lafının patenti sizde değil fikir babanızda. Onu getirin partinin başına, olsun bitsin birader!

Maaşları kaptın, Meclis’i boykot ettin

Mazbatayı aldığı saat, 30 küsur bin liralık üç aylıkları da cebine koyar çiçeği burnundaki milletvekili.

CHP’liler de mazbatalarını aldıktan sonra iç ceplerine yerleştirdiler şişkin zarfları. Ama sonra, milletvekili yemini etmek için meclisten içeri adımı atmadı hiçbiri de. TBMM iç tüzüğünün hemen değiştirilmesi ve üç aylıkların mazbataya değil yemine bağlanması gerekmez mi? Yemin etmeyen milletvekili, resmen milleti temsil etmek için Meclis çatısı altında yer alamaz.

Yiyin beyler yiyin... aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyin” hep iktidarlar için söylenirdi ya? Bu 30 bin kağıtlık voliden sonra kimin için söylenecek acaba?

Ne alırsın, ne alamazsın

Bir ev satın alabilirsin, ama yuvayı alamazsın.

Bir yatak alabilirsin, ama uykuyu alamazsın.

Bir saat alabilirsin, ama zamanı satın alamazsın.

Bir kitap alabilirsin, ama bilgiyi satın alamazsın.

Bir mevkiye kavuşabilirsin, ama saygıya değil.

Doktora para ödeyebilirsin, ama sağlığa değil.

Ruhunu satın alabilirsin, ama hayalini değil.

Cinselliği satın alabilirsin, ama aşkı değil.

(Sayın Bilger Duruman’a teşekkürler)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi