Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

CHP, MHP, Apo..Ergenekon kardeşliği!

CHP, MHP, Apo..Ergenekon kardeşliği!

Bir zamanlar DP’ye genel başkan olması konuşulan Haberal ve Batum CHP’den aday oluyor da Apo MHP’den aday olsa ne olur?.
Hem Apo’yu idamdan kurtaran parti MHP değil mi, oldu olacak onu bir de parlamentoya taşısın, olsun bitsin bu iş.
Alan’la Öcalan kardeş kardeş demokrasi için birlikte siyasi mücadele verirler..
Aslında Apo Kürt milliyetçiliği yapıyor. Bahçeli Türk milliyetçisi. İkisi de sonuçta aynı ideolojiyi, milliyetçilik ideolojisini savunuyorlar..
İkisi de Ergenekon’un, derin devletin avukatı. Aslında bu Ergenekon denilen yapının Türkü-Kürdü, sağı-solu, Alevisi-Sünnisi yok. Hepsi tek elden yönetiliyor.. Kontrollü bunalım stratejisi böyle bir şey. Soğuk savaşta biz bu filmi defalarca gördük.
Zaten Kürt dediğin Türkün dağda yaşayanı değil mi? Hani karda yürürken ayakları kırt kırt eder ya. O kadarcık kusur da olsun.. Türk dediğin de zaten Kürdün ovada yaşayanı!
Şaka bir yana, MHP Alan’ı gösterip Apo’ya kapı açıyor!
Alan dediğiniz Balyozcu, hani şu cami bombalama planını hazırlayan ekipte yer almakla suçlanıyor..
Başbakan’a ayağa kalkmayarak şecaat gösterisi yapan bir adam değil mi bu Alan denilen adam? Devlet büyüklerine saygı geleneği bu mu MHP’lilerin.. Alan’ı partisine alan Bahçeli siyaseten desteklediği bu adama karşı makamını korusun..
Sahi, şimdi ne olacak? Geçen gün Fatih Altaylı dikkat çekti bu konuya. Ergenekoncuları, Balyozcuları, KCK’lıları kurtaralım derken yapacağınız yasal düzenleme ve içtihad yarın Apo için de sözkonusu olacak olursa ne yapacaksınız?.
Yaşı gereği 5 yıl sonra Oktay Ekşi’nin yerine ister misiniz Apo otursun.. Apo aday olursa, bağımsız olsa, aday olduğu ilin en yüksek oyunu alabilir.
Bugün kendi çeteleri için istedikleri, yarın başkaları için sözkonusu olduğunda yine bağıracak, tehdit edeceklerine ve iktidarı suçlayacaklarına kuşku yok.
Kişiye özel hukuk mu olur Allah aşkına.. Allah’ın işine bakar mısınız, dün Erdoğan’ı Haberal’ın hastanesine götürüp “işini bitirmek” için plan yapanlar, şimdi Erdoğan’dan yarım kalan işlerini tamamlamak için yardım istiyor. Hani Yalçın Küçük’ün mahkeme dosyasındaki planından sözediyorum.
CHP’lilerin, MHP’lilerin yargıya karşı Başbakan’dan istediklerininin bir mantığı var mı?
Adeta Erdoğan’dan intihar etmesini istiyorlar.. Yargıya müdahale ederek darbe sanıklarının, terör sanıklarının önünün açılmasını istiyorlar, meydan okuyorlar, tehdit ediyorlar, hakaret ediyorlar.
Yargının darbe dönemlerinde, kendi dönemlerinde ne halde olduğunu unutuyorlar..
Kişiye özel yargı olmaz. Bugün kendi adamlarınızı kurtarmak için açacağınız yol, Apo için de geçerli olacak. Sakın ola, Apo’nun lehine olacak diye de bir düzenlemeden vazgeçmeyin sakın. Önemli olan istediğiniz şey hukuka, adalete uygun mu? Bu önemli. Hukuk herkes için.. Yoksa Ergenekoncular ve çeteler için değil..
CHP de, MHP de, BDP de bu işin nereye varacağını bile bile adaylarını belirlediler.. Şimdi de kızılca kıyameti kopartıyorlar.
Milletin gözü önünde oluyor her şey.. Sonuçta keskin sirke küpüne zarar veriyor..
Gerçekten CHP’liler ve MHP’liler açmaya çalıştıkları kapının sebeb olacağı sonucun farkındalar mı ve bu işin sorumluluğunu kabul ediyorlar mı?
Bahçeli’ye ve arkadaşlarına, meydanlarda “kanımız aksa da zafer İslâmın” diye sloganlar atan MHP’lilere sormak istiyorum, Balyoz davası sonuçlanır ve Alan’ın da işin içinde olduğu planların gerçekliği isbatlanırsa, irticaya karşı topyekun savaş başlatanları alkışlamaya o zaman da devam edecekler mi? Ve böyle bir adamı sanık sandalyesinden alıp parlamentoya taşımanın sorumluluğundan nasıl kurtulacaklar?.
12 Eylül darbesinden çok çeken ülkücülere, aynı darbenin yeni bir versiyonu olan Ergenekon ve Balyoz davasının sanıklarını alkışlatanlar nasıl bir cinayet işlediklerinin farkındalar mı acaba?
Sahi, Alan’ı, Haberal, Balbay ve KCK elemanlarını kurtarma operasyonu, sebeb sonuç ilişkileri ile zincirleme bir süreç sonucunda Apo’yu kurtarma projesinin bir parçası olmasın.
Alan ne demişti: “Apoyu içeriden çıkartmadan bizi çıkartmayacaklar” demişti değil mi? Yoksa bu tersine bir itiraf mı? Alan ve arkadaşlarını sanık sandalyesinden kurtarma planı sakın Apo’yu kurtarma planının bir parçası olmasın.
Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi