Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Onu nasıl ikna edebilirim?

Onu nasıl ikna edebilirim?

İşini gücünü eline almış birisiyim. Yaşım 25. Bir kızı çok seviyorum, o da beni seviyor. Yalnız şöyle bir sorun var. O öğrenci ve 21 yaşında. Kızın ailesi Ankara'da yaşıyor ama o Adana'da okuyor, henüz mezun olmak için tamamlaması gereken koskoca 3 yılı var. Ben de Ankara'da yaşıyorum, devlet memuru olduğum için belki tayin istesem yanına gidebilirim; ama o bunu şimdilik kabul etmeyeceğini, çünkü gelecekte Ankara'da yaşamak istediğini ve aynı zamanda öğrenciyken evlenemeyeceğini söylüyor. Oysa evlenmek için yaşı uygun, neden tereddütler yaşadığını sorduğumda da henüz erken olduğunu söylüyor. Ben ise evlilik yaşımın ilerlemesini istemiyorum, okumasına mani olmayacağıma göre onu nasıl ikna edebilirim? Ya da ikna edemezsem ne yapmalıyım. Kültürel, inanç ve yaşam tarzı bağlamında da uygunuz birbirimize. Rumuz: Seven Genç
Beklemeniz daha uygun olur

Evlenmek istediğiniz bayana güveniyor ve onun da evlenmeye sıcak baktığını ifade ediyorsun. Bu durumda beklemen daha uygun olur diye düşünüyorum. Okul bitmeden evlilik olduğunda, evin sorumluluğuyla birlikte eğitim sürecini götürmek zor olabilir. Bu nedenle, bu süre içinde, aileleri tanıştırabilir, nişan yapabilir ve evlilik için gerekli hazırlıklar üzerine yoğunlaşabilirsiniz. İki, üç yıl dediğiniz süre hemen geçer, bu nedenle biraz bekleyebilirsiniz. Ama yine de, evlilikle ilgili fikrinizi bayana açabilir ve onun güvenini kazanabilirsiniz. Evlendikten sonra da kendisine destek verebileceğinizi, evliliğin eğitimine engel olmayacağını izah edebilirseniz fikri değişebilir de. Ama eğer bu konuda düşüncelerini net bir şekilde ifade ediyorsa da beklemeniz daha uygun olur. Selam ve dua ile.
Çalışmak zorundayım

Bir ay önce, çocuk bakıcılığına başladım. Sabahları erkenden evden çıkıyorum, dokuzda çocuğuna bakacağım ailenin evinde oluyorum. Bu işi pek sevmiyorum ama parasal olarak zor durumdayım. Evde beş yaşında bir kızım var, onu anneme bırakıyorum. Sabahları ondan habersiz evden gizlice çıkıyorum. Kalktığında, annem susturamıyormuş, akşama kadar, annem nerede diye ağlıyormuş. Annem, çocuk çok ağlıyor başım kaldırmıyor diye yakınıyor. Bunun üzerine kızımı anaokuluna vermek istedim ama gitmem diye tutturdu. Şimdi ne yapabilirim? Çalışmak zorundayım ama çocuğumu da düşünmem gerekiyor. M.K.
Zamana ihtiyacınız var

Beş yaşındaki bir çocuk grupla birlikte oynayabilir, uyması gereken kuralları uygun bir dille izah ettiğinizde sizi anlayabilir. Bu nedenle çocuğa akşam yatmadan önce açıklama yapın. "Sabah kalktığında, evde olmayacağım çünkü evimizin geçimini sağlamak için para kazanmam gerekiyor, bunun için erkenden işe gitmeliyim. Ama seninle büyükannen ilgilenecek, ben gelinceye kadar yanında o olacak. Ben de akşam geleceğim..." gibi açıklamalar yapabilirsiniz. İlk etapta çocuk tepki verebilir, hayır gitme, ben gitmeni istemiyorum diyebilir ancak sabah kalktığında annenin nerede olduğunu bildiğinden daha rahat olacaktır. Açıklama yapmadığınızdan çocuk anneyi kaybetme duygusu yaşıyor olabilir. Beş yaş anaokulu için de uygun ancak bu konuda çocuğun fikrini alın ve istemiyorsa anaanneyle birlikte kalabileceğini izah edin. İşe başlayalı bir ay olmuş dolayısıyla bu süreçte çocuğun kaygısı doğal karşılanabilir. Zamanla durumu anlayacak, annenin çalıştığını ve eve akşamları gelebileceğini kabul edecektir. O nedenle sizin biraz zamana ihtiyacınız var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi