Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Tatiller akraba ziyaretleri için fırsattır

Tatiller akraba ziyaretleri için fırsattır

Hanımlarımıza sorduk

Bu hafta hanımlarımıza tatilde neler yapabileceklerini sorduk. Tatillerin akraba ziyaretleri için iyi bir fırsat olduğunu ifade eden hanımlarımız, bu süre içinde akraba ziyareti yapabileceklerini ve çocuklarıyla birlikte vakit geçirebileceklerini söylediler.

Kendimize vakit ayırıyoruz

Ailem Trabzon'da yaşıyor kış boyunca onlarla sadece telefonla irtibat kurabiliyoruz. Çocukların okulu, dersleri, evin işleri derken yazı getiriyoruz. Karneleri alır almaz da, köyün yolunu tutuyoruz. Çocuklar köyü çok seviyorlar. Burada akrabalarımızı ziyaret ediyoruz, eskilerden konuşuyoruz, babam çocuklara eski kültürümüzden bir şeyler anlatıyor. Tatil hepimiz için eğlenceli geçiyor, kendimize çok vakit ayırabiliyoruz.

Ayşe G. (ev hanımı)

Çocuklarla sohbet ediyoruz

Ben çocuklarımla sadece yılda on beş gün tatil yapabiliyorum. Bunun bir haftasını köyde bir haftasını, kaplıcalarda geçiriyoruz. Çocuklar tatil için köylü tercih ediyorlar, kuzenleriyle oynuyorlar, bahçeden meyve topluyorlar hayvanlarla ilgileniyorlar. Kızlarım, hayvanlarla ilgili bilgileri burada büyükannelerine sorarak öğreniyorlar. Arkadaşlarım tatillerde bol bol kitap okuduklarını söylerler ama benim böyle bir fırsatım olmuyor. Çocuklarla sohbet ediyoruz, geziyoruz, akraba ziyareti yapıyoruz vakit hemen geçiyor.

Nurdan Ü. (işletmeci)

Tatili sevimli kılan da bu

Biz tatilleri Antalya'da geçiriyoruz. Burada her yaz kiraladığımız bir ev var. Antalya'yı çok seviyoruz, burada hem denize giriyor hem doğayla iç içe yaşıyoruz. Tatile annemi, babamı ve kız kardeşlerimi de götürüyorum. Çok kalabalık oluyoruz. Bence tatillerin tadı burada. Bir yıl boyunca ailesinden uzak yaşayan insanlar tatillerde bir araya gelmeli sohbet etmeli. Kızım anne tatilde yaptığımız kahvaltının tadını hiç bir şeyde bulamıyorum diyor. Evde daha güzel şeyler yapıyorum ama tatilde bütün akrabalar aynı masada oturup birlikte sohbet ediyoruz ve kahvaltı yapıyoruz. Tatilleri sevimli kılan da bence bu. İnsanlar tatillere mümkün olduğunca yakınlarını da götürmeli ve tatilin tadını çıkarmalılar.

Saliha G. (serbest meslek)

Annemler bize geliyor

Biz ekonomik durumumuz elvermediği için tatile gidemiyoruz. Memleketten annemler geliyor tatili onlarla geçiriyoruz. Çocuklar arkadaşlarına özeniyorlar, keşke biz de tatile gidebilseydik diyorlar onlara okuyun çalışın mesleğiniz olsun ileride gidersiniz diyorum. Ama annemlerin gelmesi çocuklar için çok iyi oluyor. Yaz boyunca geç vakte kadar oturuyoruz, köyümüzün yemeklerinden yapıyoruz.

Zeliha K. (ev hanımı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi