Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Farkında olmadan modernleştik

Farkında olmadan modernleştik

Bu hafta hanımlarımıza, modernleşmenin, giyim kuşam ve yaşam tarzlarımıza olan etkilerini sorduk. Farkında olmadan modernleştiklerini ifade eden hanımlarımız, çocuklara küçük yaştan itibaren tesettürle ilgili bilgiler verilmeli" dediler.

Hepimiz modernleştik

Kimse inkar etmesin, hepimiz biraz modernleştik. Seksenli yıllarda, pardesülerimiz daha geniş olurdu, eşarplarımız uzun ve aşağı doğru uzanırdı. Biraz dar giyinsek rahatsız olur hemen kıyafetimizi değiştirirdik. Şimdi, bol giyinmeyi rüküşlük olarak görür olduk. Geçenlerde kız kardeşim pardesü almış, bol diye terziye vermiş, tam bedenime oturmalı diyor. "Kardeşim İslam vücut hatlarımızı belli etmeyecek türden giysileri tavsiye etmiyor mu" diyorum ama öyle yaparsam arkadaşlar gülecekler diyor. Tesettürü atmadık ama modern kalıplara uydurduk ve insanların ne dediğine odaklanmaya başladık. Bundan kurtulmanın yolu ise, çocuklarımıza küçük yaştan itibaren tesettür bilinci vermekle mümkün olur.

Züleyla Y. (eğitimci)

Örnek bir müslüman olmalıyız

Yirmi sene öncesini düşündüğümde derin bir ah çekiyorum. İnanın o zamanlar bizler televizyon seyretmeyi maleyani olarak görür ilimle meşgul olmaya çalışır, tesettür konusunda sohbetler yapardık. Artık değiştik, iş hayatı, para ve insanların beğenileri her şeyin önüne geçti. Tesettürü dejenere ettik. Bazen yollarda öyle garip bayanlar görüyorum ki, inanın utanıyorum. Bunların çoğu daha farklı görünelim diye örtünüyorlar ama insanlar bunu anlamadığından "aa kıza bak ne biçim örtünmüş" diyorlar ve bunu tesettür zannediyorlar. Bizler yeniden toparlanmalıyız, örtümüzle, davranışlarımızla örnek bir Müslüman kadın olmaya gayret etmeliyiz.

Sevda Y. (ev hanımı)

Uyanık olmalıyız

Eski arkadaşlarımdan bazıları, iş hayatına atıldıktan sonra açıldılar. Bu beni çok üzdü. Hiçbir şey Allah'ın emrinden daha önemli olmamalıdır. Gerçekten modern kültür bize yüzey bir anlayış veriyor ve bizi biz yapan değerlerimizden koparıyor. Bu dönüşüm yavaş yavaş olduğundan farkında bile olmuyoruz. Bu nedenle her an ve her zaman uyanık olmalıyız.

Mutlu Yüce (matematik öğretmeni)

Allah'ın rızası için örtünmeliyiz

Her şeyden önce bir kadın niçin örtündüğünü bilmeli. Şunun bunun isteği üzerine değil Allah'ın rızası için örtünmeli ve dinimizin tavsiye ettiği şekilde örtünmelidir. Bu hepimiz için bir sorumluluktur. Bizler Efendimizin buyurduğu edep üzere yaşamalıyız. Yoksa ahlaki dejenerasyon arttı, örtü yozlaştırıldı dememizin bir anlamı olmaz. Örtümüz de yaşam tarzlarımız da beklentilerimiz de değişti ama eyleme geçmediğimiz sürece bunu söylemenin bir anlamı yok. Hayatımızı yeniden Allah'ın rızasına uygun şekilde düzenlemeli ve istikamet üzere yaşamak için dua etmeliyiz.

Nazife K. (kurum sorumlusu)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi