Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

3 Etap, 39 şart!

3 Etap, 39 şart!

Filistinli diplomatlara, “kalbimin yarısı Mekke yarısı Medine, örtüsü de Kudüs’tür” diye seslenen Erdoğan da dile getirdi.. Eğer İsrail Türkiye ile masaya oturmak, görüşmek istiyorsa;

1-Özür dileyecek. Özür dilerse, herhalde Mavi Marmara’da bulundu diye parlamento çalışmalarına yasak getirilen Filistinli milletvekiline getirilen bu yasağı da sürdürerek kendi kendisi ile çelişmeyecektir.. Özür dilenirse Liberman’ın hükümetten çekilmeyeceğini açıklaması da önemli..

2-Tazminat ödeyecek,

3-Gazze’deki ablukayı kaldıracak,

Bunun başka bir çaresi yok.. Özürden sonra herhalde Mavi Marmara yolcuları ve yükü ile birlikte normal bir şekilde Gazze’ye gidebilecektir. Bu arada BM’nin Mavi Marmara raporunun açıklanmasının ağustos ortasına, İsrail’in talebi üzerine ertelenmesi de önemli bir gelişme.. Hükümetin şartları bu. Alçak sandalye terbiyesizliğini unutmadık.. Öte yandan, Türkiye’deki Müslüman cemaatın şartlarının devamı var. Kudüs Platformu, Filistin Platformu’nun genel tercihleri konusunda yaklaşık bir tesbit yapmak mümkün..

Bütün şartlar yukarıdakilerden ibaret değil, bu ön, olmazsa olmaz şartlar.. Masaya oturunca konuşulacak konular var. 2. Etaptan sonra 3. Etap başlayacak. 1. Etap Mutlak şart, 2. Etap Elzem şart, 3. Etap Mütemmim şart!

2. Etap’da şunlar var:

1-Kudüs’teki işgal ve ablukanın sona erdirilmesi,

2-İşgal altındaki topraklardan geri çekilinecek ve Filistin halkının birlik ve bütünlüğü üzerindeki engeller kaldırılacak ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli sivillerin serbest bırakılması sağlanacak..

3-Gazze halkına verilen zararın tazmin edilmesi

4-Utanç duvarının yıkılması

5-Yerleşim bölgelerinin boşaltılması

6-Nükleer silahdan arındırılması

7-MOSSAD’ın bölgedeki 6. Kol faaliyetlerinin sonlandırılması

8-İsrail’in komşu devletlerle sınır görüşmelerine başlamayı kabul etmesi

9-Laik bir devlet olmasına rağmen, siyasi otoritenin, diğer ülkelerdeki Yahudi cemaatleri üzerinde otorite ve hak iddiasından vazgeçmesi ve bu varlığı, kendi siyasi ve iktisadi emelleri için kullanmaktan ve onlar üzerinde baskı kurmaktan vazgeçmesi gerek.

Asıl soru, asıl sorun İsrail’in izlediği politikalardan, kuruluş felsefesinden kaynaklanıyor.. Bölgede barış ve normalizasyondan söz edeceksek, bu 3. Etap’ta mümkün olabilir ki, bu 27 madde cıvarında düzenleme içerecektir.. İsrail hükümeti özür dileme konusunda kendi içindeki muhalefeti nasıl ikna etmesi gerekiyorsa, Davudoğlu’nun da bu konularda ikna etmek zorunda olduğu çevreler var. Bunu da bir kenara not etmek gerek..

İsrail yönetimi, Türkiye’deki Ergenekoncular, Balyozcularla aynı mantığı kullanıyor ve aynı yanlışı yapıyor. Sonuçta aynı akıbetle karşı karşıya kalıyorlar.. Bütün bu karanlık işlerde her nereye el atsanız, her adımda İsrail’in kullandığı adamlarla karşılaşmak can sıkıcı bir durum.. Terörün içinde varlar, Borsa spekülatörlüğü yapıyorlar, Locada varlar, Media tetikçilerinin arkasında yine onlar var. Mafiada onlar var.. Ermeni terörü nasıl başladı nasıl bitti? Darbelerin arkasında, içinde, sağında solunda mutlaka bir yerinde varlar.. Balyozda Çetin Doğan’ın damadı üzerinden işi götürmüşler.

Tehditle, şantajla, rüşvetle, bugüne kadar bir şekilde işlerini götürmüşler. Ama artık deniz bitti.. Türkiye’nin, İslam ülkelerinin ABD, BM, AB de önünü kesen, aleyhte lobi faaliyeti yapanlar kimler biliyoruz artık. Finans kapitalin ağa babalarını da.. Sahi Norveç İsrail’e karşı Filistin’in yanında yer aldığı için cezalandırılmış olabilir mi? Saldırgan Mason çıktı. Dahası Tapınak şövalyesi. Yakalanmasaydı, bu iş de Müslümanların üzerinde kalacaktı..

Birilerinin İsrail yöneticilerine “eski hal muhal, ya yeni hal, ya izmihlal” demesi gerek.. İsrail artık BM için, AB için, ABD ve İngiltere için terbiye edilmesi, dizginlenmesi gereken, cansıkıcı bir ülke. Bölgedeki varlığı batının çıkarlarına hizmet etmiyor, aksine batının çıkarlarını riske sokuyor.. İsrail sadece batılılar için değil, Yahudiler için de bir çete devleti, mafia devleti.. Kendini dine refere eden siyasi bir ideoloji, bir dini ve o dine inananları zorla kendi tekeline alma çabası içinde..

Dinle ey İsrail! Gelecek günler geçen günleri aratacak.. Hz. Musa’nın Rabbi, Rabbin emrine ihanet eden İsrail’i, düşmanlarının eline verecek.. Hitler’in ruhu İsrail sokaklarında dolaşıyor.. Bugün, Hz. Musa, Hz. Harun, Hz. Yuşa, Hz. Yusuf, Hz. İsa, Hz. Zekeriya, İmran ve Meryem annemiz Kudus’ün muhafızları ile bir arada.. Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi