Rahim Er

Rahim Er

Özür borcunuz var

Özür borcunuz var

İsrail, Ermenistan, BBC, Wall Street Journal... Norveçli yöneticilerden ibret alarak özür dilemeliler. Özür dileyen, dünyanın güzelleşmesine hizmet eder.

Norveç’te 16 bin Türk yaşıyor. Vatandaşlarımız, Oslo’daki merkez camiinde terör kayıpları için bir merasim tertiplediler. Norveç veliahdı Haakon Magnos ile belediye başkanı Fabian Stang, burada birer güzel konuşma yaptı. Konuşmaları, İslamiyet’e ve Müslümanlara dair çok takdire şayan muhtevadaydı. Bir yerde herhangi bir terör olunca bunu hemen Müslümanlara mal etmekteki sakat bakışı samimi ifadelerle kınadılar. Onlara teşekkür ediyoruz.
Bazı Avrupa ve Amerikan basın ve yayın kuruluşlarına ise teessüf ederiz.
Oslo’da kargaşa çıktığında ilk haberler, şu cümle ile bitti: ‘İngiliz yayın kuruluşu BBC terörist eylemi Kafkasyalı Müslümanların yaptığını duyurdu.’
Oslo’da bomba patlamış, daha neyin ne olduğu belli değil.
Fakat yafta hazır:
-Müslüman teröristler!..
Neden?
Çünkü, herkes Norveçliler gibi gerçek demokrat değil. Bazı Hristiyanlar için ‘İslam eşittir terör ve Müslüman eşittir terörist’tir. Hadi diyelim ki BBC ilk ânda böylesine vahim bir hataya düştü. Bazı isim sahibi Amerikan gazetelerine ne demeli? Gazete yazı işlerinde haberi daha bir dinlendirerek işlemek mümkün. Böyle olmasına rağmen WSJ ve bazıları aynen BBC gibi yaptılar. ABD basınını takip ve raporlarını hazırlayan FAIR ise şimdi onları kınamakla meşgul. Fakat WSJ hatasını telafi edeceğine yazdığı baş yazıda zekâya perende attırmak istiyor. Norveçli terörist cani her ne kadar Müslüman değil ise de El Kaideden ilham almışmış!..
Dürüstçe ‘hata ettik, özür dileriz’ denmeliydi. Norveç, Filistin’i tanıyacak bundan dolayı başına bu getirildi iddiasını araştırmaları gerekirdi. Nitekim geçen hafta WSJ’in sahibi Rupert Murdoch ve oğlu telekulak skandalından dolayı Londra parlamentosunda özür dilediler. Radikal Hristiyan Anders Breivik’le alakalı yapılan peşin hükümlü yayınlardan dolayı BBC , Wall Street Journal dünya Müslümanlarından özür dilemelidir.
Fakat hiç tahmin etmiyoruz.
Şu kadar zaman geçmiş, İsrail, Mavi Marmara katliamı sebebiyle hâlâ özür dileyip tazminat ödeyecek. İpe un sermeye devam ediyor. Şimdi İsrail’e bir de Ermenistan eklendi. Başbakan Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’daki konuşmasında Ermenistan devlet başkanı Serj Sarkisyan’ı o fütursuz konuşmasından dolayı özür dilemeye çağırdı.
O halde...
İsrail, Ermenistan, BBC, WSJ ve benzer yayın yapmış olanlar Norveçli yöneticilerden ibret alarak özür dilemeliler.
Kastı olmayan rahat özür diler.
Özür dileyen, dünyanın güzelleşmesine hizmet eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi