Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Eşimi kıskanıyorum

Eşimi kıskanıyorum

Fatma Hanım, ben beş yıllık evli bir bayanım. Evlenmeden önce stilist olarak çalışıyordum evlendikten sonra işi bıraktım. İki çocuğum var. Eşim bir şirkette genel müdür olarak çalışıyor. Benim sorunum kıskançlık. Eşimi çok kıskanıyorum. Her akşam eve geldiğinde, ceplerini kontrol ediyorum, üstünü başını arıyorum, gece gizlice çantasını döküyorum. Bir keresinde, parfümü değişmişti de ne kadar panik yapmıştım. Hatta, peşine birini takmayı bile düşünmüştüm ama yanıldım. Araştırdığımda gördüm ki, iş yerinde bir arkadaşı ona parfüm hediye etmiş.

Günde beş kere arıyorum, kiminle nerede ne konuşuyor, tek tek soruyorum. O da bundan çok sıkılıyor, öfleyip pöflüyor. Son günlerde bilgisayarını ve cep telefonlarını karıştırıyorum. Arkadaşım, "şüphelenecek bir şey yapmadığı halde adamı neden sıkıyorsun" diyor. Ama, öyle erkekler var ki, yaptıkları çapkınlıkları hiç eşlerine belli etmiyorlar. Ya öyle bir şey yapıyorsa bunu nasıl anlayabilirim ki?

Fatma hanım, biliyorum aslında benimki bir hastalık, ama eşimi gözümden bile kıskanıyorum, bir şeyler olacak da onu kaybedeceğim gibi geliyor. Bu konuda bana neler önerebilirsiniz. H.Ş
Kuşkularınıza esir olmayın

Kuşkularınızı doğru çıkaracak bir olaya şahit olsaydınız ya da, güveninizi sarsacak bir söz işitseydiniz sizi anlayabilirdim. Ama ortada hiçbir şey yokken, yersiz bir kurguyla hareket etmenizin, size ne kadar zarar verdiğini görüyorum. Her şeyden önce, bu kuşkulu ruh haliyle sürekli sıkıntı yaşıyorsunuz. Kuşkular sizi korkulara sürüklüyor. Acaba kaybeder miyim? Yalnız kalır mıyım? Terk edilir miyim? Biri mi var? Bir şeyler mi dönüyor? Bu güne kadar böyle bir şeyle karşılaşmadığınıza göre, buna nasıl karar verdiniz? Sanırım, yaşadığınız bu kuşkulu durum eşinizi de rahatsız ediyordur. Eğer bu duygunuzu kontrol altına alamazsanız, ileride sorunlar yaşayabilir, hatta hiç beklemediğiniz durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Her insan güvenmek ve güvenilir bir insan olmak ister. Bunu kişi özellikle birinci derecede yakınları tarafından bekler. Peki eşinizin, sizin kendisine güvenmenize ve inanmanıza ihtiyacı yok mudur? Siz kuşkularınızla boğuşurken, etrafınızdaki insanları kendinizden uzaklaştırabilir ve bu kez iddianızdan da vazgeçip onları kazanmanın yollarını arayabilirsiniz.

Böyle bir durumla karşılaşmamak için, bu kuşkularınızla başa çıkarak eşinize güvendiğinizi hissettirin.

Kuşkularını kontrol altına alamadığın sürece bu durum hem seni hem de eşini yoracak ve ilişkilerinizde sorunlar yaşamaya başlayacaksın. Bundan sadece siz değil, çocuklarınız da etkilenecek... O nedenle bu sorununla yüzleşmeni tavsiye ederim, eğer bunu yapamıyorsan, bir uzmandan yardım alabilirsin. Bunun için, bu yersiz kaygıların seni nereye götürdüğüne bakmanı, sana verdiği zararı görmeni tavsiye ederim. Zannederim yaşadığın bu kuşkunun arka planında yoğun bir kaybetme korkusu var. Sevdiğin insanları kaybetme, onlardan yoksun kalma endişesi yaşıyorsun. Önce bu sorununu halletmelisin. Hayatta hepimiz sevdiklerimizden bir şekilde ayrılabilir ya da uzaklaşabiliriz. Böyle bir şey her insana acı gelir. Fakat, başımıza gelmeyen şeyi de dert edip, hayatı kendimize zehir etmenin anlamı yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi