Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Hepimiz sorumluyuz

Hepimiz sorumluyuz

Değerli kardeşim, öncelikle tavsiye ve önerileriniz için size teşekkür ederim. Yakın tarihimize kadar, Müslümanın psikoloğa ihtiyacı olur mu, Müslüman zaten sabreden başına gelene rıza gösteren kimsedir denirdi. Ancak o dönem cemiyet desteği, İslam kardeşliği ve dayanışma ruhu daha kuvvetliydi ve insanlar birbirlerinin sorunlarını paylaşıyorlardı. Diğer taraftan cami imamları, mahallemizin manevi teyzeleri, aile büyüklerimiz de bu alanda katkı sağlıyorlardı. Ancak şu an yaşadığımız sorunlar küresel boyutta bizleri kuşatmakta ve aramıza buzdan dağlar örmektedir. Ne yazık ki yaşanan sorunlar, bizleri de etki altına aldı. İnsanlarımız, manevi dinamiklerine yaslanarak yaşadıkları sıkıntıların üstesinden gelmeye çalışıyorlar ancak bazen çaresiz kalabiliyorlar da. Bir de, küçük meselelerde dahi sorunları uzmana iletmeye çalışan ve sorumluluktan kaçanlar var tabi. Sorumluluktan kaçan bu insanlar, üstesinden gelebilecekleri küçük sorunlarını dahi bir başkasının çözmesini istiyorlar çünkü onlara bu şekilde lanse ediliyor.

Sorunların temelinin ailede çözüme ulaşabileğini, temel eğitimin anne baba tarafından çocuğa verilmesi gerektiğini ve İslami eğitimin şart olduğunu Aile sayfamızın tamamında ifade ediyoruz ve bu konuda daha detaylı çalışmalar yapmayı da düşünüyoruz. Ayrıca gazetemizde, sorunları İslami açıdan ele alan, hocalarımız var, onların tavsiye ve önerileri de önemli.

Kardeşlerimiz eğitim seminerlerimiz ya da Gazetemiz aracılığıyla bize ulaşıyorlar ve sorunlarını ifade ediyorlar. Bir büyüğümüz, "Eğer bir kişi bir sorunundan bahsediyorsa o şey o kişi için sorundur" der. Biz de bize iletilen her soruya cevap vermeye çalışıyoruz.

Son yıllarda aile kurumunun zayıflaması, internet ve ceptelefonunun etkileri ailelerin sorunlarını daha da içinden çıkmaz hale getirdi. Bu noktada pratik çözüm yolları üzerinde duruyoruz. Tabi ki, temel noktadan İslami eğitim olduğunu biliyor ve bunun için aile toplantıları eğitim çalışmaları konusunda da tavsiyelerde bulunuyoruz. Ancak bu konuda birey ve toplum olarak her birimize çeşitli sorumluluklar düşüyor. Hepimiz sorumluyuz ve sorumluluğumuzu el ele vererek yerine getirmeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi