Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Bu günler geride kalır mı?

Bu günler geride kalır mı?

Üç yıllık evliyim. Evliliğimden hemen sonra hastalığımı öğrendim. Eşim senin bu imtihanında yanındayım, her konuda yardımcı olacağım diyor. Ama ben istemiyorum. Onun evlenip yeni bir yuva kurabileceğini düşünüyorum ama eşimi sevdiğim için buna da içim elvermiyor. İki arada bir derede kalıyorum, bir yandan ayrılmak istiyorum diğer yandan onu kaybetmek istemiyorum. Bugünlerde yine depresyona girdim, kendimi hiç iyi hissetmiyorum, hep uyuyorum ya da hastaneye gidiyorum. Acaba bu sıkıntılı günler geride kalır mı? Bilmiyorum, yine de tavsiyelerinizi bekliyorum. M. S.
Hayatı kendinize zehir etmeyin

Hasta olduğumu öğrendikten sonra eşim beni bıraktı diyen o kadar insan var ki, eşiniz gibi insanları görünce umutlarımızı yeniden kazanıyoruz. Çünkü insan, zor günlerinde yakınlarını yanında görmek ve onların desteğini almak istiyor. Anladığıma göre eşiniz rahatsızlığınızı sorun yapmıyor ve size destek vermeye çalışıyor. Bu durumda ona git demenin bir anlamı yok. Eğer isterse zaten gider başka bir evlilik yapar. Bu konuya sık sık vurgu yapmayın, mümkün olduğunca paylaşım içinde olmaya ve eşinizin desteğini almaya çalışın. Bir de, psikiyatriste gitmeniz ve destek almanız gerekiyor. Bu süreci kabulleninceye kadar tedaviyi bırakmayın. Sıkıntılı günler geride kalabilir ama bunun için bizim başımıza gelenlere rıza göstermemiz hayatı kendimize zehir etmememiz gerekir.
Kuzenim beni kıskanıyor

Fatma abla ben ailenin tek çocuğuyum. Bütün sevgimi ilgimi kuzenlerime ve halama vermiştim. Ama halamın benimle ilgili konuştuğu sözlere şahit oldum ve dünya başıma yıkıldı. Arkadaşıma beni aşağılamış, hakaret etmiş ve kendi kızının daha üstün daha iyi biri olduğunu söylemiş. Zaten yüzüme de hep bunu söylüyor, kızının benden daha akıllı daha başarılı olduğunu söylüyor. Ben kuzenimi kıskanmıyorum ama annesinin bu sözlerinden sonra kuzenim beni kıskanmaya başlıyor. Bu konuyla ilgili bir yazı yazar mısınız? K. K.
Allah akrabalarla ilişkileri kesmeyin diyor

Ne yazık ki, senin de ifade ettiğin gibi, büyüklerin tutum ve davranışları çocukları doğrudan etkiliyor. Anlaşamayan büyükler, bu anlaşmazlıklarını bir şekilde çocuklara empoze ediyorlar. Ortaya koyduğun tabloya baktığımızda, kıskançlık duygularının baskın olduğunu anlayabiliyoruz. Ancak sen yine de akraba ilişkilerini kesme, halanların kıskançlığını tetikleyecek söz ve eylemlerden uzak dur, söylenenlere kulak asma. Çünkü sen neticede her şeyin kıskançlık yüzünden olduğunu biliyorsun. Onların karşı tavırlarına rağmen sen yine insanlığını korumaya çalış. Büyüklerimiz, kendi aralarında nasıl bir ilişki kuruyorlarsa, akraba aile ilişkilerine nasıl bir gözlükle bakıyorlarsa çocuklarına da aynı gözlükle bakmayı öğretiyorlar. Senin de ifade ettiğin gibi belki de halan, kızına bu şekilde çarpık düşünceler empoze etmemiş olsa sizin ilişkileriniz daha iyi olabilirdi. Anneler babalar, akraba ilişkilerinin çocuğun zihinsel duygusal ve sosyal olarak gelişmesi için önemli olduğunu unutmamalıdırlar. Her şeyden önemlisi Allah'ın akraba ilişkilerini kesmeyi yasakladığını ve bize iyi ilişkiler kurmayı emrettiğini akıllarından çıkarmamalıdırlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi