Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Puanım çok kırıldı

Puanım çok kırıldı

* Fatma abla, ben İmam Hatip lisesi öğrencisiyim. Bu yıl sınavlara girdim. Çok yüksek bir puan aldığım halde, katsayı yüzünden istediğim bölüme gidemiyorum. Artık bu sorunları tamamen çözseler de biz de bir rahat etsek. Şu an istediğim bölüme yakın bir bölüm seçmek istiyorum ve daha sonra istediğim bölüme geçmeyi düşünüyorum. Ama yine de moralim çok bozuldu, motivasyonun düştü. Allah tüm İmam Hatiplilere yardımcı olsun.

Z. K.

Dünyanın sonu değil

* Bizler bu dünyada çeşitli şekillere sınanıyoruz. Bu sınavlar bizim inancımızdaki samimiyetimizi ölçüyor ve ahiretimiz için bir yatırım oluyor. Uzun yıllardan beri, inancına bağlı hanımlar başörtüsüyle ilgili sorunlar yaşadılar bunu biliyorsun. İşinden atılanları, okula alınmayanları, yerlerde sürüklenenleri hiçbir zaman unutamayız. Elbette senin duygularını da anlayabiliyorum ama sorunun tam anlamıyla çözüme ulaşabilmesi için zamana ihtiyaç var. Şu an sanırım katsayı ile ilgili biraz iyileştirilme yapıldı ama sizlerin de mücadeleniz ve dualarınızla bu sorun ortadan kalkacaktır. Şu an ümitsizliğe kapılma, istediğin bölüme yakın bölümleri yaz, kazanırsan yatay geçiş ya da çift dal yapabilirsin. Nihayetinde yaşadığımız her sorunun bir çözümü var, çözümsüz sorun yok.

Kararımdan nasıl vazgeçebilirim

* Fatma abla ben yirmi dört yaşında bir genç kızım. İnternette tanıştığım bir genç var, bu ay bana evlilik teklif etti ama tam güvenemiyorum. İki yıldan beri tanışıyoruz bir kere de dışarıda görüştük ama söyledikleri çelişkili geldi. Yani biraz yalan konuşuyor gibi. Ben bu konuyu aileme de açtım, annem güvenme, ileride bir sorunun olursa geri dönüşün yok diyor. Aslında ben güvenmiyorum ama seviyorum, bu durumda kararımdan nasıl vazgeçebilirim?

S. K.

Duygularımızla mantığımız arasında kalırız

* İnternet aracılığıyla gerçekleşen tanışmalarda, çeşitli sorunlar ortaya çıkabiliyor. Zira burada kişi kendini olduğu gibi tanıtmak yerine, karşı tarafı etkileyecek şekilde anlatıyor. İlişkiler ise sanal bir kurgu üzerinde devam ediyor. Ve kişi internette tanıştığı arkadaşıyla karşılaştığında bir tezatla karşılaşıyor. Bu nedenle, annenin düşüncelerine itimat etmeni tavsiye ederim. Üstelik kendin de güvenmediğini ve yalanlarını yakaladığını ifade ediyorsun. Oysa evlilikler güven ve saygı üzerine kurulur ve bu minval üzere de devam eder.

Gündelik hayatta duygularımızla mantığımız arasında sıkışıp kaldığımız durumlar olabilir. Ancak bu evlilikle ilgili bir durum ise, burada hem duygu hem de mantık önemlidir. Bu nedenle evleneceğiniz kişinin benimseyebileceğiniz biri olması elbette önemli ancak ona güvenmeniz, inanmanız da gerekiyor. Annenizle yeniden istişare edin ve gelebilecek riskleri hesaba katın. Bir de, görüşmeyi yavaş yavaş kesebilirsiniz, eğer konuşmalarınız devam ederse duygularınız da yoğunlaşabilir. Zaten Rabbimiz bizim karşı cinsle ilişkilerimizi belli ölçülere dahil eder, bizler bu ölçülere riayet etmediğimizde çeşitli sorunlar yaşayabiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi